Pas på virksomhedens vigtigste ressource - medarbejderne

En virksomhed uden ansatte er ingenting. Alligevel undervurderer virksomheder betydningen af at give ansatte de bedst mulige betingelser for at udføre deres arbejde. Og det betaler sig at satse på gode arbejdsmiljøer.

Godt nok har vi både robotter og computere, men uden mennesker bliver intet arbejde gjort. Samtidig er personaleomkostninger en tung post i regnskabet, og derfor gælder det om at få mest muligt ud af den investering. Sådan bliver det bare ikke altid anskuet i dag.

Hvor ofte har du ikke selv siddet i et møderum og spildt et kvarter på at få teknikken til at fungere, før mødet kan starte? Eller tabt koncentrationen, fordi kolleger snakker højlydt i storrumskontoret?

I traditionelle kontormiljøer er medarbejdere ikke så produktive, som de kunne være, hvis kontoret indretning var skræddersyet til dem. Det handler dog ikke kun om indretning. Dårlig luft, utilstrækkeligt lys eller akustik, der kaster lyden rundt i lokalet, er en lige så stor hindring for effektivitet. Det kan vække ideen om at flytte til et nyt kontor, men somme tider lægger prisen i første omgang en dæmper på ideen.

At leje et kontor i en nyopført ejendom er ikke billigt, men at tillade, at ens medarbejdere arbejder ineffektivt i et billigt lejemål er til gengæld dyrt og spild af ressourcer. I vores nybyggede kontorer  styrkes medarbejdernes trivsel, fordi faktorer som lys-, lyd- og luftkvalitet er optimeret for at sikre et godt arbejdsmiljø. Og en bæredygtighedscertificering er et bevis på, at ejendommen lever op til de høje krav. På samme måde tilpasses indretningen af de enkelte lejemål til de behov, den aktuelle lejer har.

Når en virksomhed kan tilbyde sine medarbejdere et godt arbejdsmiljø, der samtidig understøtter de arbejdsopgaver, der skal løses, kan medarbejderne præstere mere og bedre. Især hvis det sker i en positiv virksomhedskultur med god ledelse og veldefinerede opgaver.