Nyheder

NCC er en af de førende bygge- og ejendomsudviklingsvirksomheder i Nordeuropa med en omsætning på 49,8 mia. danske kr. og 18.000 medarbejdere i 2015. Vi udvikler og bygger boliger, erhvervsejendomme, industribygninger og offentlige bygninger, veje og anlæg samt anden infrastruktur.


Dome of vision

Domen lukkede ned med stil

Adskillige fester og fejringer har været med til at sætte punktum for Dome of Visions i København. Se filmen fra afskedsarrangementet og fotos fra den efterfølgende, formelle afsked med tale af Københavns Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell (EL).  

Domens partnere - NCC, Københavns Kommune, Dansk Arkitektur Center og Det Kongelige Bibliotek – var fredag samlet for at takke af. De har i et tæt partnerskab gennem de seneste to år sørget for, at domen fik et liv og et indhold, der har præget København. Men nu er det slut, og til september åbner der en ny og nydesignet Dome of Visions på havnen i Aarhus.

Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester (EL) i København var meget direkte i sin tale, som i vid udstrækning var rettet direkte til domens bygherre, NCC.

”Domen har været foran i al tænkning om byen. Tak fordi I sætter fokus på en bedre fremtid og for at bidrage til et mere visionært København.”

”Tak til NCC, som skabte rammerne. Det har været fantastisk. Tak for et ekseptionelt samarbejde og fordi, der er leveret en model for samarbejde mellem by og virksomhed,” sagde Morten Kabell.

Martin Manthorpe, direktør for strategi og forretningsudvikling i NCC, hæftede sig ved, at domeprojektet er et lærestykke i samarbejde på tværs af grænser, der meget sjælden krydses. Og hele forløbet omkring domen rummer i det heler taget læring for alle, der kommer i berøring med bygningen, også ledelse og medarbejdere i NCC. Helt nye områder har åbnet sig, sagde han.

Som bekendt åbner Dome of Visions, version 3.0, på havnen i Aarhus til september, og forventningerne til bygningen og hele dens væsen er meget store, sagde chef for Bolig- og Projektudvikling i Aarhus Kommune, Bente Lykke Sørensen:

”Dome of Visions skal være omdrejningspunktet for samtaler, debatter og diskussioner om byudvikling bredt taget. Vi tror på, at vi kun kan skabe fremtidens by, hvis vi anerkender, at alle har noget, de kan byde ind med, fx via et mødested som Dome of Visions,” sagde hun. 

Den nye Dome skal stå klar efter sommerferie på Pier 2 i Aarhus Havn