Nyheder

NCC er en af de førende bygge- og ejendomsudviklingsvirksomheder i Nordeuropa med en omsætning på 49,8 mia. danske kr. og 18.000 medarbejdere i 2015. Vi udvikler og bygger boliger, erhvervsejendomme, industribygninger og offentlige bygninger, veje og anlæg samt anden infrastruktur.


  • Martin Palmquist

Garvet entreprenør med til at forny byggebranchen

Martin Palmquist, direktør i NCC Danmark, fylder 50 år onsdag. Han er uddannet bygningskonstruktør og har en Executive Business Master i Leadership efter ophold i blandt andet Oxford og Asien. Han har arbejdet for NCC i 24 år, de seneste 11 som direktør for Byggeri Øst.

”NCC er en virksomhed med gode holdninger, menneskelige relationer og store ambitioner, som også tager et ansvar for samfundets udvikling, og derfor har jeg altid følt mig hjemme her,” siger han.

Fra 1992 og frem mod 2005 arbejdede han som projektleder på byggeprojekter i både Danmark og Tyskland. Han har gennem årene stået for projektledelsen af flere markante byggerier som Gemini Residence, Håndværkets Hus samt NCC's opførelse af boliger i Tuborg Havn for Carlsberg Ejendomme.

”Vi har været gennem en fantastisk rejse i byggeriet. Ikke mindst på det digitale område med nye teknologiske værktøjer, som også har været med til at ændre måden, vi arbejder på, hvor VDC (Visuelt Digital Construction) og virtual reality nu er på dagsordenen,” siger Martin Palmquist.

I en periode var han projektudviklingschef i NCC’ s projektudviklingsdivision, men vendte tilbage til byggedivisionen i 2003 som projektchef med ansvar for boligprojekter. I 2006 blev han sektionsdirektør og siden 2012 har han været direktør og ansvarlig for alt nybyggeri på Sjælland. I den stilling har han stået bag en division, der blandt andet har opført Portland Towers i Nordhavnen, de første svanemærkede lejligheder i Danmark på Krøyers Plads, og CBY8 med Bohrs Tårn og UCC Campus i Carlsberg Byen. Som sidegevinst har divisionen også været en frontløber inden for bæredygtighed, hvor man har udviklet og opført adskillige bygninger inden for miljøcertificeringerne Green Building, Breeam, DGNB samt Svanemærket.

”Jeg er stolt af den indsats, medarbejderne i NCC har gjort for at løfte byggeriet. Blandt andet med vores koncept Danske Kontorhuse og fokus på miljørigtigt byggeri. Der er sket en kæmpe udvikling i forhold til kundernes behov og fokus på bæredygtighed og nye tekniske elementer i husene, hvilket vi i dag er i stand til at imødekomme” siger han.

Martin Palmquist glæder sig til de udfordringer fremtiden vil bringe inden for byggeriet, ikke mindst i forhold til urbaniseringen, der medfører en enorm udvikling af København. ”Det stiller store krav til vores evne til at være fremsynede og afdække fremtidens boligbehov, og det er en rigtig spændende opgave,” siger han.

Martin Palmquist sidder desuden i bestyrelsen for Dansk Byggeri, Region Hovedstaden, som repræsentant for entreprenørerne. Her arbejder han for at skabe de bedste rammer for det gode byggeri, blandt andet gennem en dialog med kommunerne.

I sin fritid holder han af at tage en lang cykeltur på landevejen, i spinninglokalet eller en løbetur langs vandet. Martin er gift med seniorkonsulent Ann Palmquist, og de har sammen børnene Morten på 23 år og Simone på 18 år.