Ivan René Schou-Nielsen brolæggerlærling i afdelingen Forsyning i NCC

Brolæggerlærling

Som brolæggerlærling i NCC arbejder du med mindre detaljer i forhold til fx anlægsstruktøren. Du skal tænke mere kreativt for at få puslespillet til at gå op, så stenene danner det rigtige mønster på gader og stræder – selv med stor trafikbelastning. Gennem dit arbejde er du med til at sætte flotte rammer om NCCs byggerier og være det afsluttende punktum i vores anlægsopgaver.

Jeg har aldrig oplevet bedre sammenhold, end det jeg er en del af i NCC

"Jeg har tidligere arbejdet som ufaglært anlægsstruktør, fortæller brolæggerlærling Ivan René Schou-Nielsen. Men da Corona ramte, blev jeg desværre afskediget. Da jeg startede på erhvervsskolen, fik vi at vide, at vi skulle ud og lave belægning, og NCC havde lige startet en ny belægningsafdeling op, og så blev jeg brolæggerlærling i NCC.

Jeg laver en lang række forskellige opgaver: Jeg lægger kantsten, laver hælderender, fortove og cykelstier, vandrender, trapper, fliser, og så har jeg lige været med til at belægge parkeringsarealer i chaussesten ved Hilton Knippelsbro.

Det færdige resultat af ens arbejde, er noget folk kan se

Jeg arbejder også med mange forskellige typer af sten, fx kunststen og natursten som vi lægger i forskellige mønstre. Det er blandt andet noget af det, jeg holder meget af, ved at lave det jeg gør, at man har mulighed for at være lidt kreativ. Og så det faktum, at det færdige resultat af ens arbejde, er noget som folk kan se. Det er også dejligt at få lov til at arbejde udendørs, til tider endda ved stranden eller ude i skoven, og at man ikke er det samme sted altid. Jeg er på mange forskellige pladser og kender efterhånden København som min egen bukselomme.

Vi hygger og griner meget, men får også lavet en masse

Jeg har aldrig oplevet bedre sammenhold, end det jeg er en del af i NCC, og det er faktisk det bedste sted jeg har været. Jeg har en god svend, der lige som mange andre på holdet, er gode til at lære fra sig og vi hygger og griner meget – men vi får også lavet en masse, hvilket er fedt!"

kantsten
brolægger
Fortov
brolægger