Som teknisk designerelev lærer man at undersøge, beregne, designe, og konstruere. Opgaverne handler om tekniske tegninger til fx bygninger. Man lærer også at undersøge materialer og beregne priser på opgaver. Uddannelsen skifter mellem praktik og skoleforløb og afsluttes med en svendeprøve.
NCC skilte sig ud
Jeg har altid gerne ville være noget indenfor arkitektur, og så faldt jeg over Teknisk Designer uddannelsen på NEXT, fortæller Oliver Baumann, Teknisk Designerelev. Efter grundforløbet søgte jeg efter elevpladser på Jobindex, hvor jeg fandt frem til dem, som jeg synes lød spændende. Jeg endte med at have flere tilbud, men valgte at gå med NCC, da det skilte sig ud på både størrelse og muligheder.
Jeg er i mit forløb primært tilknyttet VVS afdelingen i Engineering, det er egentlig ikke et område, som jeg som sådan førhen har tænkt jeg skulle arbejde med, men efter at have været en del af processerne her, har det virkelig fanget mig – det er noget som giver mening at sidde og lave og derudover ved jeg, at der er stor efterspørgsel på det, så det er også et område der giver god mening at have kompetencer og ekspertise indenfor. I afdelingen som jeg er tilknyttet, er der god struktur, det er nogle gode mennesker at snakke med, og der er altid hjælp at hente fra en masse kompetente mennesker.
3D modellering, tegninger og diagrammer inden for VVS området
Som Teknisk Designerelev hos NCC, sidder jeg med 3D modellering af både VVS rørværk, ventilation, afløb, brugsvand, kulde, varme og diagrammer som jeg modellerer. Sommetider er det forslag på tegninger til projekter, andre gange til tilbudsprocessen, men jeg har også siddet med tegninger som er blevet brugt i det endelige resultat.
Så meget læring at hente
Jeg var ikke helt sikker på hvad jeg kunne forvente inden jeg startede, men jeg lærer så meget ved at være her, det er meget learning by doing. I forhold til mange andre steder er der super mange muligheder ved at være her, jeg har fx både været ude på byggepladser og andre kontorer og netværke. Der er generelt bare en masse inspiration at hente her, fordi så mange fagområder er samlet under et tag. Det giver noget credit at kunne nævne man har været hos NCC den dag man skal ud og søge job, fordi folk ved hvem NCC er. Jeg sidder blandt nogle rigtig dygtige mennesker, der har lavet det her i længere tid end jeg har levet, så der er så meget læring at hente.
Jeg synes det er virkelig fedt når man ser de her kæmpe bygningskonstruktioner, at jeg så kan pege og sige det der har jeg lavet – jeg har fx lavet teknikrummet på Lærkegården, og dét at kunne pege det ud og sige det har jeg lavet, er den fedeste følelse.