Ida Amalie Jonsson fra Københavns Erhvervsakademi. Praktikant forår 2020 i NCC Byggeri Øst

Drømmer om at arbejde i byggeledelse

Jeg har gået på HF, før jeg startede bygningskonstruktøruddannelsen. Jeg har ingen byggefaglig baggrund, men blev interesseret i uddannelsen, da jeg besøgte KEA. Derudover så jeg mange muligheder og tænkte, at uddannelsen kunne bruges på flere måder

Efter jeg er kommet mere ind i branchen, har jeg fundet ud af, at jeg drømmer om byggeledelse, og det er det, jeg ønsker at arbejde med i fremtiden.

Jeg fandt NCC på nettet, og jeg synes de fremlagde deres projekter godt. Jeg vidste, det var en stor virksomhed, og det var noget jeg gerne ville ind i, da jeg søgte praktik. Jeg synes, at projektet med det nye hospital i Hillerød var virkelig spændende, og det var det, jeg gerne ville ind og arbejde med. Det er jordarbejdet, der foregår i min praktiktid, så jeg så det som en mulighed, for at prøve at arbejde med det, og derfor arbejder jeg for Civil Engineering, der står for den del af opgaven.

Kommunikation er vigtigt

Her på projektet følger jeg en produktionsleder, jeg tager del i hendes arbejdsopgaver, som er at holde styr på vores underentreprenør. Jeg er med på alle møder, der omhandler dem, tager ud på tilsyn, holder styr på tekniske forespørgsler og kommunikerer med dem på samme måde som mine andre kollegaer.

Det er virkelig spændende at se, hvordan processen glider frem, og man finder hurtigt ud af, hvor vigtig det man lærer på skolen om kommunikation er, når man kommer ud og skal videreformidle information.

Jeg kunne sagtens se NCC som en fremtidig arbejdsplads, der er masser af muligheder og gode kolleger.

Ida_2