Nikolaj Muf Wittchen fra VIA University College Horsens. Praktikant forår 2020 i NCC Byggeri Vest

Innovation og optimering af byggeriet

Som tømrer blev jeg introduceret for byggebranchen, og jeg synes, det er spændende. Jeg vil gerne være med fra start til slut, og jeg er mere interesseret i at styre det end selv at bygge det

Jeg søgte ind som praktikant i NCC, fordi de har en tilgang til byggeriet, der virker interessant. Jeg synes, at NCC er innovative, og de prøver at søge nye veje for at optimere byggeprocessen. NCC’s tilgang til praktikanter var meget tiltalende.

Det var praktikantnetværket, hvor alle samles på de forskellige pladser, der gjorde, at jeg valgte NCC frem for andre steder jeg talte med. Jeg er interesseret i hoved- og totalentreprise og byggestyring, og derfor valgte jeg byggeri.

Holdet er gode til at hjælpe

Jeg arbejder på Gøteborg Allé i Aarhus, hvor vi opfører 235 lejligheder. Vi er meget tæt på at være færdige, og der er snart første delaflevering. Min rolle i projektet er at få lavet tilsyn på det arbejde, der bliver udført, men også at holde styr på at byggepladsen kører, som den skal i forhold til for eksempel sikkerhedstiltag eller leverancer, der skal gøres plads til.

Jeg synes, det er rigtig fedt at være praktikant i NCC. Jeg er blevet modtaget rigtig godt og har hurtigt fået ansvar for mine egne opgaver, så der er næsten hele tiden noget, der lige skal ordnes, eller jeg skal få styr på. Holdet på pladsen er også super gode til at hjælpe, hvis der er noget, jeg er i tvivl om. Det primære læringsmål for mig er at prøve at indgå i byggeledelsen på et større projekt.

Det er spændende at se, hvordan udfordringer opstår, og hvordan de løses på stedet her på pladsen, men også hvordan samarbejdet er mellem os og de forskellige entrepriser. Jeg kunne sagtens se NCC som en fremtidig arbejdsplads, når jeg er færdiguddannet.

Nikolaj Muf Wittchen_2