NCC / Dantonit leverer membran af rå bentonit til deponi i Sverige

Fuld kraft frem! I disse uger skiber Dantonit en membran af rå bentonit på 10.800 tons til Sverige. Membranen skal sikre et område imod nedsivning af forurening fra et deponi nord for Stockholm.

Langs kajen i Svendborg Havn bliver der lastet enorme mængder af rå bentonit. Bentonitten kommer fra Dantonits brud på Tåsinge og skal sejles fra Svendborg Havn til Västerås i Sverige. Herfra skal bentonitten videre til Högbytorp og anlægges som en membran, der skal lukke af for nedsivning fra et deponi.

”Bentonit er en særlig lerart, der absorberer vand og derved bliver ved med at være helt tæt. Råstofmaterialet er derfor oplagt at bruge i membraner til at beskytte arealer mod forurening” siger Steffan Gregersen, Area Sales Manager i Dantonit, NCC Industry.

Holdbar løsning af naturlige materialer
Dantonit A/S er en del af NCC og den eneste Skandinaviske producent af bentonitprodukter. I modsætning til almindelige membraner af plastik er Dantonits svar på de stigende miljøproblemer membraner af rå bentonit, hvor der hverken er brugt kemikalier eller tilsætningsstoffer til at opnå en høj tæthed.

”Membranen er en såkaldt DantoCrude membran, som vi ofte bruger ved bassiner og deponier. Bentonitten er nemlig så tæt, at det lukker hundrede procent af for skadelige stoffer, som kan trænge ned i jordlagene,” siger Steffan Gregersen.

Han fortæller, at bentonitten er et naturligt materiale med selvreparerende egenskaber. Det betyder, at hvis der går hul på materialet, vil den altid lukke sig sammen og blive tæt igen.

”Bentonit forgår ikke, hvilket er den helt store forskel på membraner af rå bentonit og plastmembraner. De forbliver et naturligt materiale og holder derfor meget længere end typiske plastmembraner,” siger Steffan Gregersen.

Læs mere på dantonit.dk: https://dantonit.dk/membraner-og-bassiner/

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, pressechef, +45 26152127, carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2021 havde NCC en omsætning på ca. 53 milliarder SEK og 13.000 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.