NCC tager hul på 2. etape på Storebæltsbroen

Før sommerferien udskiftede NCC asfalten på den ene side af den 6,6 kilometer lange lavbro, der forbinder Fyn med Sprogø. Nu er turen kommet til den anden side af broen.

NCC’s asfaltmaskiner er tilbage på Storebæltsforbindelsens Vestbro. Denne gang for at udskifte de gamle, udtjente belægninger på strækningen fra Knudshoved til Sprogø. Opgaven udfører NCC for Sund & Bælt, og den kræver blandt andet en stærk asfalt, der kan holde til stor trafikbelastning.

”Helt konkret skal vi udlægge en såkaldt skærvemastiks, som er en tæt og stærk slidlagsbelægning, der er specielt designet til at kunne klare en stor trafikbelastning. Belægningen er derfor særlig velegnet på broer, motorveje og i lufthavne,” siger Per Laursen, operation specialist i NCC Industry, Asfalt.

NCC har stor erfaring med udskiftning af belægninger på broer – både når det kommer til planlægning, produktion og udførelsen af opgaven. Til projektet på Vestbroen stiller NCC med asfalthold fra både Odense og Vestjylland.

Natarbejde på broen i tre uger
Arbejdet med først fræsning og så udlægning af asfalten forløber i ugerne 36, 37 og 38 og om natten. Arbejdsholdene kører ud med maskinerne ud på aftenen omkring kl. 20 og arbejder til kl. fem næste morgen hver dag. Det er planen, at arbejdet er slut den 21. september.

De mange tons asfalt, der skal lægges ud på Vestbroen, bliver produceret på Odense Asfaltfabrik.

Forud for udlægningen skal NCC’s fræserhold ud med den store 2-meter fræser for at fræse den gamle, slidte asfalt af broen. Den affræsede asfalt vil blive genanvendt i produktionen af ny asfalt eller andre slidlag, og den kommer derfor til at leve videre i form af nye belægninger på Danmarks veje.

Alle fotos er til fri redaktionel brug

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter bygge- og infrastrukturprojekter, asfalt og råstofudvinding samt udvikling af erhvervsejendomme. I 2022 havde NCC en omsætning på ca. 54 milliarder SEK og 12.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.