NCC vil gøre byggebranchen klar til fremtiden

Med lanceringen af et nyt og ambitiøst akademi vil storentreprenøren klæde bygge- og anlægsbranchen på til en bæredygtig og digital fremtid.

Robotter og virtual reality briller er allerede blevet byggesjakkets nye medlemmer. Udviklingen går stærkt, og i bygge- og anlægsbranchen er der langt hen ad vejen bred enighed om, at digitalt værktøj er nøglen til mere produktivitet og flere bæredygtige løsninger. De virksomheder, der formår at omstille sig, vil have banet vejen til succes. Derfor lancerer NCC nu et nyt og ambitiøst NCC Akademi, der skal være med til at hæve baren i byggebranchen.

”I NCC ønsker vi at bidrage til den bæredygtige og digitale omstilling af det danske samfund, og vi mener, at bygge- og anlægsbranchen ikke bare har en forpligtelse, men også er nødsaget til at løfte den opgave. Det kræver, at vi i fællesskab får udviklet ny viden og nye løsninger på tværs af branchen, for ingen kan gøre det alene. Den udvikling vil vi gerne stille os i spidsen for,” siger Martin Manthorpe, direktør for Strategi og Udvikling i NCC Danmark.

Med NCC Akademi vil entreprenøren satse stort på uddannelse af både nye og eksisterende medarbejdere på et niveau, der ikke er set tidligere i bygge- og anlægsbranchen. Samtidig vil NCC intensivere omfanget af de eksterne aktiviteter, hvor der udvikles ny viden og nye løsninger i partnerskab med blandt andet virksomheder, studerende og uddannelsesinstitutioner.

Truslen fra udlandet
Louise Sjøntoft, HR Udviklingsdirektør i NCC Danmark, peger på, at der i højere grad end tidligere hviler et ansvar på de danske virksomheder for kontinuerligt at forny sig, så man fortsat kan bevare sin konkurrencedygtighed overfor udlandet.

”NCC har altid prioriteret udviklingen af sine medarbejdere, men nu ser vi et behov for at investere massivt i kompetenceudvikling internt såvel som eksternt. En ny medarbejder i NCC vil fra første dag gå ind i et individuelt uddannelsesprogram på op til 18 måneder i vores akademi. Det har vi ikke set før i bygge- og anlægsbranchen,” siger hun.

Digitalisering og bæredygtighed får også betydning for de studerende på de danske uddannelsesinstitutioner, der ønsker at få et job i bygge- og anlægsbranchen. Kravet til at kunne arbejde tværfagligt er afgørende for deres succes i fremtiden. Derfor holder NCC som et af sine eksterne tiltag igen i år et vinterakademi i samarbejde med tænketanken CONCITO og Center for Bygningsbevaring. Desuden står NCC bag Dome of Visions i København, der skal udfordre byggebranchens og materialeproducenters ansvar og løsninger, ligesom entreprenøren er partner i Sustainable Build, der har til formål at øge innovation, videndeling og styrke samarbejdsrelationer på tværs af byggebranchen. I Gate 21 arbejder NCC i et partnerskab med kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner med det fælles mål at accelerere den grønne omstilling.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Kommunikations- & Marketingchef Ghita Borring, NCC Construction Danmark A/S, telefon 41 70 44 40

OM NCC. Vores vision er at forny vores branche og levere ekstraordinære bæredygtige løsninger. NCC er en af Nordeuropas ledende virksomheder inden for byggeri og anlæg, ejendomsudvikling og infrastruktur med en omsætning på 45,5 mia. kr. og 18.000 medarbejdere i 2014. NCC-aktien er noteret på NASDAQ OMX Stockholm.

NCC i Danmark består af forretningsområderne NCC Construction, NCC Property Development, NCC Roads og NCC Housing. I 2014 havde NCC i Danmark en omsætning på 6,2 mia. DKK og cirka 2.100 ansatte.