NCC gennemfører rekordmange byggerier med certifikat på bæredygtighed

Stadig flere bygherrer vælger at bygge bæredygtigt og få papir på det. 11 ud af NCC’s 18 nye byggeordrer sidste år har krav om bæredygtighed, heraf skal otte DGNB-certificeres.

Den danske byggebranche oplever et boom indenfor bæredygtigt byggeri, og efterspørgslen på bygningscertificeringer har aldrig været større. En opgørelse fra Byggefakta viser, at der i 2019 blev bygget DGNB byggeri for 12,5 mia. kr., hvilket er næsten en fordobling i forhold til 2018, hvor der blev bygget DGNB certificeret byggeri for 6,5 mia. kr. Det samlede nybyggeri over 30 mio. kr. beløb sig til godt 70,8 mia. kr. i 2019, og over halvdelen indeholdt krav til bæredygtighed.

Det høje antal af DGNB-certificeringer giver travlhed hos en af byggebranchens store entreprenører, NCC, der sidste år havde rekordhøj ordreindgang.

”Det er en meget positiv udvikling. Behovet for grøn omstilling har aldrig været større, og det er meget glædeligt, at efterspørgslen nu tager fart,” siger bæredygtighedschef Anna-Mette Monnelly, NCC.

”Vi har igennem en årrække opbygget vores ekspertise indenfor det at certificere nybyggeri og bygge efter kravene. Certificeringen rummer mulighed for at implementere mange former for bæredygtige tiltag. Som noget nyt ser vi nu efterspørgsel på certificering af renoveringsprojekter,” siger Anna-Mette Monnelly.

Markante byggerier går forrest

Adskillige markante byggerier er i den seneste tid føjet til NCC’s voksende liste af DGNB-projekter. Det gælder for eksempel renoveringen af Strandgade 7 på Christianshavn, hvor NCC for ATP som bygherre er ved at omdanne det tidligere Ørkenfortet til hotel.

Indenfor nybyggeri kan nævnes Kronløbsøen, der opføres i Nordhavnen for bygherren Kronløbsøen projekt P/S. Her gøres en særlig indsats for at reducere drivhusgasudledningen. Desuden certificerer NCC alle de projekter, virksomheden selv udvikler og opfører - som f.eks. det seneste Omega Company House i Skejby.

”Vi mærker klart en stigende tendens. Både blandt vores danske og internationale lejere ønsker stadig flere, at deres medarbejdere skal arbejde i et bæredygtigt kontor, hvor der er tænkt på indeklima og omgivelserne,” siger direktør Ole Faurby, NCC Property Development.

DGNB er den mest udbredte certificering af bæredygtigt byggeri i Danmark, og er en slags formel for, hvordan man kan tale om bæredygtige bygninger. Den peger på fem aspekter af bygningen: miljø, social, økonomisk, teknisk og procesmæssig kvalitet. Det er den uafhængige organisation Green Building Council, der står for at tildele certificeringen, der gives i tre niveauer.

For yderligere information kontakt venligst:

Pressechef Carl Johan Corneliussen, NCC Danmark, 26 15 21 27, carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

OM NCC. Vores vision er at forny vores branche og levere de bedste bæredygtige løsninger. NCC er en af de førende virksomheder i Norden inden for byggeri, infrastruktur og ejendomsudvikling med en omsætning på rundt regnet 41 mia. kr. og 15.500 ansatte i 2019. NCC-aktien er noteret på NASDAQ Stockholm.