NCC støtter gratis matematikhjælp

NCC er hovedsponsor for den frivillige organisation Matematikcenter. Organisationen driver lektiecaféer i hele landet og tilbyder gratis lektiehjælp i matematik til elever i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne.

”Samarbejdet med NCC har stor betydning for Matematikcenters udvikling over de næste år, og ikke mindst for de børn og unge der får en hjælpende hånd”, fortæller Bolette Møller Jensen, frivilligkoordinator i Matematikcenter. 

”I Matematikcenter arbejder vi for at skabe begejstring og bedre forståelse for matematik og naturvidenskab blandt børn og unge. Med det nye samarbejde kan vi bl.a. vise potentialet i en erhvervsrettet eller teknisk uddannelse, som kan føre til job f.eks. i NCC.”

Mangel på ingeniører i fremtiden

Danmark vil i 2025 mangle 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater. Det viser en prognose fra Engineer the Future, Danmarks nye teknologiske alliance, som vil bane vejen for flere ingeniører og teknologieksperter. En af årsagerne er, at for mange mangler interesse for og lyst til matematik og andre naturfag. Og udsigten til mangel på arbejdskraft er også en af grundene til, at NCC har valgt at indgå et samarbejde med Matematikcenter.

”Matematisk forståelse spiller en rolle i mange fag, også i bygge- og anlægsbranchen. Arbejdet med matematiske beregninger og formler danner grundlag for alle vores byggerier og er et vigtig værktøj, hvad enten du er håndværker eller ingeniør. NCC har et stort behov for at rekruttere ingeniører, derfor vil det også gavne os, at børn og unge bliver endnu bedre til matematik”, siger HR udviklingsdirektør, Louise Sjøntoft, NCC Construction Danmark.