NCC træder som de første i byggebranchen ind i HoloLens-æraen

NCC drager frygtløst ind i den digitale verden. Vi er begyndt at anvende Microsofts HoloLens-smartbriller, som gør det muligt at se byggetegninger på en endnu mere virkelighedstro måde.

“Vi vil være pionerer og har en vision om at forny vores branche, og derfor gør vi det her,” siger Tuomas Lankinen, Project Engineer hos NCC, som arbejder på projektet.

HoloLens er smartbriller, der anvendes til at skabe et udvidet virkelighedsbillede, såkaldt ’augmented reality’. Enheden projicerer hologrammer oven på den virkelige verden omkring dig. For eksempel kan Frederiksberg-kontorejendommen, som vi er i gang med at opføre i Vallgård-bydelen i Helsinki, nu vises i fuld størrelse på byggepladsen, selvom vi kun lige er begyndt at bygge det. Man kan se enten en SketchUp- eller en IFC-model ved hjælp af HoloLens.

“HoloLens indeholder sensorer, som kortlægger omgivelser og overflader for at kunne holde den projicerede model på plads. Vi har også testet placeringen af bygningens tekniske installationer. Der er stadig udfordringer, blandt andet hvad angår bygningens perspektiv,” siger Tatu Penttinen, som er Production Engineer hos NCC.

Microsoft HoloLens fås endnu ikke i handlen, men NCC er med til at udvikle brillerne sammen med teknologivirksomheden Trimble.

“Vi vil helt sikkert gøre brug af denne teknologi i fuld skala allerede på udviklingsstadiet, eftersom det er den bedste vej fremad i forhold til at imødekomme brugernes teknologibehov,” siger Elina Tokola-Tuohino, som er Production Manager hos NCC.