Gladsaxe Company House

Danmarks første kontorhus med DGNB-Platin certificering.

Gladsaxe Company House er et flerbrugerhus, hvor der i en kombination af materialer med mindre miljøpåvirkning, fleksible arbejdsområder og tekniske løsninger er skabt et sundt miljø - både ude og inde. Bygningen blev tildelt DGNB-Platin certificering som den første i Danmark på grund af sin holistiske tilgang til en grønnere omstilling og ved i praksis at vise, hvordan fremtidens arbejdsplads kan se ud.

Indgangspartiet, genbrugstræ fra tribunerne på Lyngby Stadion og den lodrette plantevæg præger atmosfæren. Det sætter den grønne dagsorden, når man træder ind ad døren.

Gladsaxe Company House er DGNB-certificeret til platin på grund af sin høje imødegåelse af alle krav til DGNB-certificering; miljømæssige, økonomiske, sociale og dem, der vedrører funktionalitet, proces og teknik. Det er ikke kun energiforbrug og materialer, der er blevet analyseret, men også indendørs komfort og klima, det kunstneriske miljø og den rumlige fleksibilitet. Som en del af certificeringen byder bygningen også på et specialdesignet kunstværk lavet af en lokal kunstner, til glæde for både medarbejdere og besøgende.

Valg af materialer

Valget af materialer spiller en vigtig rolle i bygningen. Byggematerialer og komponenter er valgt, således at de kan skilles ad og genbruges efter nedrivning eller dekonstruktion.

I Gladsaxe Company House er der anvendt en mekanisk samling af dele, hvor skruer erstatter lim og bolte erstatter svejsning. Det betyder, at bygningen kan skilles ad og delene genbruges. På længere sigt er der lavet en plan for fremtidig tilpasning, nedrivning og demontering, hvor de vigtigste karakteristika for alle komponenter er specificeret - herunder eventuelle sundhedsrisici, der kan være forbundet med sådanne tiltag.

90% af det træ, der er anvendt, er FSC-certificeret. De resterende 10% er regenereret tømmer og genbrug fra andre byggepladser. Genbrug er en vigtig proces i bygningens livscyklus. Overskydende materiale fra forskallingssæt, reklameskilte og paneler fra byggepladsen er blevet genbrugt i stedet for at brænde det. En stor del af affaldsmaterialet fra byggeprocessen blev genanvendt i for eksempel pressede spånplader.