Agron får medalje hos dronningen

For fem år siden kom Agron Gashi til Danmark fra Kosovo. Nu har han fået overrakt en medalje af Dronning Margrethe, efter han har bestået sin svendeprøve med udmærkelse.

Agron Gashi har grund til at være stolt. Han er en af de udlændinge, hvor det er lykkedes at få fodfæste på det danske jobmarked. For fem år siden kom han til Danmark fra Kosovo og begyndte efter et halvt år i Danmark sin lærlingeuddannelse som bygningsstruktør i NCC. Det har han klaret så flot, at han nu har fået overrakt en medalje af Dronning Margrethe på Københavns Rådhus.

"Jeg er meget stolt - og også lidt ydmyg. Det er meget specielt at møde vores Dronning," siger Agron Gashi.

Når han ser tilbage på sit uddannelsesforløb er det gået godt, men der har selvfølgelig også været udfordringer, særligt med sproget. Da Agron Gashi kom til Danmark kunne han ikke et ord dansk.

"Jeg har et godt forhold til mine kolleger, og de har taget godt i mod mig fra dag et. Det har været svært med sproget, men med min faglighed, erfaring og lyst til at tage fat, før der er nogen, der har bedt mig om det, er det gået godt alligevel, fortæller han.

Dermed er Agron Gashi lidt af en solstrålehistorie i en tid, hvor Danmark modtager mange udlændinge. Til spørgsmålet om han har et råd til de mange, der kommer, siger han:

"Min oplevelse hos NCC er, at hvis man har lyst til at tage fat og gerne vil lære noget, så er der plads til alle."

Efter endt uddannelse arbejder Agron Gashi fortsat hos NCC.