Alle veje fører til Vallensbæk

Ricoh-direktør og hans 176 medarbejdere – herunder 60 kørende teknikere – kunne ikke finde en bedre placering i Storkøbenhavn end i Vallensbæk Company House III - nær motorvej og kollektiv trafik. Den japanske it-virksomhed flytter ind i april 2015. Effektive, klimavenlige kvadratmeter i den mest erhvervsvenlige kommune i hovedstadsområdet, lyder skudsmålet fra direktøren.

Søren Krogh-Nielsen og hans medarbejdere er så småt ved at pakke ned for at forlade Ricohs forældede kontorer på kanten af Vallensbæk. Nu venter Vallensbæk Company House III i Delta Park; et moderne kontorbyggeri ved motorvejsafkørsel 25, som NCC står bag, og som bliver helt indflytningsklart inden for få måneder.

Ricoh har ønsket en placering i Storkøbenhavn, der trafikalt er den bedste for en virksomhed med en vognpark med 80 biler. Det vil sige med motorvej hurtigt ind og ud af København og tæt på kollektiv trafik – S-tog og letbane.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggende

I sin søgning efter bedre lokaler var Søren Krogh-Nielsen forbi en række andre omegnskommuner, eksempelvis Taastrup og Herlev, men "Vallensbæk slår alle", siger han.

"Du kan ikke finde bedre placering i Storkøbenhavn end her. Vi slipper for pendlertrafikken og kan hurtigt nå frem, også til Jylland, hvor vi har kontorer i både Kolding og Aarhus. Der er 15 minutter i bil til lufthavnen. Rådhuspladsen klares på 17-18 minutter. Fra Ballerup ville det tage en halv time. Læg dertil, at der er fem minutters gang til S-toget, og så kommer der snart en letbane. Vi sparer en masse tid".

Ricoh-direktøren fremhæver samtidig, at Vallensbæk Kommune er den mest erhvervsvenlige, han har haft med at gøre i sin erhvervskarriere.

"De vil bare have virksomheder her. Der er en enorm fokus på erhvervsliv og borgere – i en grad, jeg ikke har oplevet i andre kommuner", siger han.

Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen, fremhæver, at han går efter at gøre kommunen til en professionel servicevirksomhed, der bidrager aktivt til virksomhedernes udvikling og vækst:

"Vi forsøger altid at lave straks-afklaringer og koordinerede sagsgange, så det bliver så smidigt som muligt at være iværksætter og erhvervsdrivende. Vi arrangerer også Virksomhedernes Dag, hvor virksomhederne kan netværke og erfaringsudveksle med hinanden og med os. Og vi forsøger at bidrage til virksomhedernes rekruttering ved at sikre god og relevant arbejdskraft. Vækst og udvikling kan kun ske i fællesskab og samarbejde", siger den konservative borgmester.

Også et spørgsmål om de rigtige kvadratmeter

Ricoh er den første virksomhed, der flytter ind i Vallensbæk Company House III. Dermed vil Ricohs nuværende 4.500 kvadratmeter blive skiftet ud med 2.200 kvadratmeter – en halvering af arealet. Dels kan det nye hus indrettes og udnyttes mere fleksibelt end det gamle kontor, hvad betyder færre døde kvadratmeter. Dels nyder Ricoh godt af de mange fælles faciliteter i huset, for eksempel kantine, reception og mødecenter, der deles med andre lejere i huset. Endelig outsourcer Ricoh sit lager med reservedele til et professionelt lagerhotel – det er både billigere og lettere.

Ricoh har 176 medarbejdere, hvoraf 60 er kørende teknikere. I Vallensbæk Company House III bliver der 75 først-til-mølle-kontorpladser for de 90 ansatte, der holder mere eller mindre fast til i hovedkvarteret, mens kollegerne er ude og rulle på vejene. Ikke engang direktøren selv kan gøre krav på en fast plads i de lyse lokaler. "Med indførelsen af new ways of working vil vi skabe en mobil, fleksibel, effektiv og topmoderne arbejdsplads, der giver medarbejderne mulighed for at arbejde hvor som helst og når som helst" siger Søren Krogh-Nielsen. Det betyder, at medarbejderne kan arbejde hjemme, på farten eller sætte sig sammen med andre kolleger eller afdelinger ved eksempelvis projektarbejde, der kræver viden og information inden for et givent område. "Vi ønsker at inspirere vores kunder og vise dem, hvordan fremtidens arbejdsplads kan se ud – med afsæt i vores eget hovedkontor", tilføjer Søren Krogh-Nielsen. Vallensbæk Company House III bliver miljøcertificeret efter den såkaldte DGNB-bæredygtighedsordning og dermed er kvaliteten af indeklimaet højt og energiforbruget lavt. "Vi er selv en virksomhed, der fokuserer på klimavenlighed og på at spare på energien med vores løsninger og services, så det passer på alle måder godt til vores måde at drive virksomhed på. Alle vores produkter bruger mindre strøm end konkurrenternes", siger Søren Krogh-Nielsen.

Een gang vallensbæk

En anden virksomhed, Estee Lauder Cosmetics, har også valgt at blive i Vallensbæk i forbindelse med sin flytning. Virksomheden flyttede til Vallensbæk Company House I fra Hvidovre i 2009, men i dag har Estee Lauder brug for flere kvadratmeter, og placeringen i Delta Park i Vallensbæk har vist sig at være den rigtige. Derfor er valget også her faldet på nye, større lokaler i Vallensbæk Company House III, hvor Estee Lauder Cosmetics flytter ind i slutningen af maj for at dele hus og faciliteter med Ricoh.