Bæredygtigt kulturhus vender tilbage til Aarhus

Et populært og eksperimenterende kulturhus vender tilbage til Aarhus Ø. I dag underskrev Aarhus Kommune og entreprenørfirmaet NCC en partnerskabsaftale, som sikrer, at den kuppelformede bygning Dome of Visions kan opleves i Aarhus fra maj 2016 til 2018.

En kæmpe transparent kuppel, der skal inspirere til nye måder at bygge og bo på og samtidig invitere alle byens borgere inden for til spændende events og Aarhus' bedste udsigt, vil snart pryde Aarhus Ø.

Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, glæder sig over, at byen igen får besøg af den prisbelønnede bygning:

"Det er vigtigt, at vi støtter eksperimenter og grønne tiltag som Dome of Visions, som også er med til at give aarhusianerne et inspirerende og anderledes sted at mødes om kulturelle begivenheder på Aarhus Ø."

Nyt kulturhus til europæisk kulturhovedstad

Siden Dome of Visions sidst besøgte Aarhus, er der blevet videreudviklet på selve konstruktionen, så det er en helt ny version af bygningen, aarhusianerne kan opleve til maj. Aftalen mellem Aarhus Kommune og NCC sikrer, at Dome og Visions bliver stående på Aarhus Ø, mens Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, glæder sig over, at Dome of Visions igen kan fungere som kulturhus for Aarhus' borgere frem til 2018:

"Domen er nye, spændende rammer i Aarhus, og jeg glæder mig til at se den blive fyldt med arrangementer. Tilbage i 2013 oplevede vi stor interesse fra arrangører og borgere, og vi håber naturligvis, at alle vil bruge Domen i lige så høj grad som sidst. Vi glæder os meget til at få Domen tilbage til Aarhus som et anderledes, bæredygtigt og moderne indslag under Europæisk Kulturhovedstad 2017."

Da Dome of Visions sidste gang stod i Aarhus i sommeren 2013 blev den et populært samlingssted for studerende, turister og byens borgere, som kunne 17. december 2016 nyde koncerter, teater og arrangementer om arkitektur og bæredygtighed i den smukke bygning og tilhørende udsigt.

Bæredygtigt forsamlingshus

Dome of Visions er et traditionelt forsamlingshus gentænkt på helt utraditio-nel og moderne vis. Kuplen er et bæredygtigt hus og et eksperiment med alternative konstruktioner og materialer. Samtidig er Dome of Visions en midlertidig konstruktion og et eksempel på, hvordan man kickstarter bylivet imellem bygningerne, når områder i byerne udbygges og udvikles.

Det er entreprenørfirmaet NCC, som er initiativtager til Dome of Visions og står for driften af den.

"Vi glæder os meget til igen at blive en del af byens puls i Aarhus. Det bliver i høj grad byerne og virksomhederne, der gennem ny teknologi, samarbejdsformer og brug af kulturlivet skal indfri klimaambitionerne fra COP21. Her kan Dome of Visions åbne op for eksperimenter og nytænkning," siger strategidirektør Martin Manthorpe fra NCC.