Danmarks første cykelsti med drænasfalt

Vandet fossede ud af brandslangen, da NCC i sidste uge demonstrerede, hvordan den regnvejrsvenlige asfalt fungerer. Det skete under indvielsen af Danmarks første cykelsti med drænasfalt. Et festligt arrangement i Askov, hvor mere end 150 borgere var mødt op for at se og afprøve den nye cykelsti.

Gravearbejdet gik i gang i foråret, og i løbet af sommeren har vi asfalteret og lagt drænasfalt på to forsøgsstrækninger i Vejen Kommune. Løsningen bygger på vores koncept for klimaveje – NCC Permavej® – som består af en permeabel asfaltbelægning og et drænende bærelag, der skal sikre området mod oversvømmelser.    
 
Belægningen består af to forskellige lag asfalt på henholdsvis seks centimeter og tre centimeter. Med det underlag drænes regnvand langsomt ud i jorden eller videre til kloaknettet med forsinkelse, så kloaknettet ikke overbelastes. Det betyder, at cykelstien altid er fri for vand, selv under skybrud. Og som en ekstra gevinst kræver denne løsning ingen afløbsriste, render eller brønde, hvilket gør anlægsarbejdet mindre kompliceret og minimerer omkostningerne.  
 
”Løsningen består først og fremmest af en permeabel asfaltbelægning, som er en åben asfalt, hvor regnvandet nemt kan trænge igennem. Under belægningen ligger det særlige bærelag NCC DrænStabil, der har så stor dræneffekt, at det kan optage regnvandet efter samme princip som en faskine,” siger Michael Brask, salgschef og klimavejsekspert i NCC Industry.
 
Læs mere om løsningen

NCC PermaVej
NCC PermaVej
NCC PermaVej