Cecilia Boisserie er er uddannet bygningsingeniør på SDU i Odense, og hendes rejse i byggebranchen begyndte i februar 2019, da hun kom i praktik hos NCC’s beton & anlægsdivision. Her var hun tilknyttet byggeriet af en transfertunnel, der skulle forbinde gammel og ny metro ved Kongens Nytorv. I dag er hun en del af driften på byggeprojektet Mary Elizabeths Hospital, som bliver en integreret del af Rigshospitalet.

En velfungerende byggeplads er en forudsætning for et vellykket byggeprojekt

Byggepladsledelse er en disciplin, som NCC’s anlægsenhed har stor erfaring med, og som i stor stil bliver udført på byggepladsen for det kommende Mary Elizabeths Hospital. Et innovativt projekt, som skal samle børn, unge og gravide under ét tag på Rigshospitalets matrikel.

NCC har ansvaret for at drive den 58.000 m2 store byggeplads, som fordeler sig over 9 etager. Der er tale om et komplekst projekt, som ligger i bynære omgivelser, med begrænset plads og tæt på det eksisterende sygehus.

”Det er dybt undervurderet at drifte en byggeplads. Der er vanvittigt meget at holde styr på. Særligt, når der er tale om en storentreprise, hvor mange aktører er involveret i projektet,” siger Cecilia Boisserie, produktionsleder i NCC’s anlægsafdeling.

Opgaven for NCC rummer blandt andet drift og optimering af skurbyen, håndtering af affald og renhold på pladsen, porte, elevatorer, logistik, stilladser, afspærring og adgangsveje samt overdragelse mellem forskellige storentreprenører, hvor der typisk er en række opgaver, der skal løses.

”Driften af en byggeplads har stor betydning for, hvordan byggeriet forløber, for det er en kompleks opgave med mange interessenter – fra naboer over bygherre til kommende brugere – som alle oplever byggeriet forskelligt. Når man drifter en byggeplads, er en af de mest centrale fokusområder derfor at understøtte det gode samarbejde mellem parterne. Det handler blandt andet om at se fremad, forudse produktionens behov og preppe bygherre i god tid,” siger Cecilia.

Mary Elizabeths Hospital
Mary Elizabeths Hospital
Mary Elizabeths Hospital