Havnebryggen skyder i vejret på Islands Brygge

NCC opfører 120 boliger og en parkeringskælder på 5200 m2, der for alvor tager form. Det blev forleden fejret med et rejsegilde.

"HavneBryggen" på Islands Brygge i København skrider for alvor fremad, og tirsdag var der rejsegilde på byggeriets første etape. Byggeriet består af 120 boliger og en parkeringskælder til 113 biler, som Pension Danmark står bag.

"Det er bestemt nogle spændende år for Islands Brygge, hvor bydelen fortsat udvikler sig, og nye bygninger tager form. I NCC er vi optaget af at bidrage til udviklingen af vores samfund, og derfor er vi også stolte over, at bidrage til, at flere københavnere får nogle gode og spændende rammer at bo i her på Havnebryggen – tæt på vand, naturområder og byens mange tilbud," siger Martin Palmquist, direktør for Byggeri Øst.

Foruden at give en stor tak til de mange håndværkere for deres store indsats, pegede han også på det gode samarbejde, der har været mellem NCC og Pension Danmark, som bygherre:

"Vi har oplevet et samarbejde med bygherre, arkitekter og ingeniører, der har været præget af tillid og hele tiden med øje for projektets bedste. Når vi har løbet ind i udfordringer, har vi løst dem sammen, i åbenhed og med fagligt engagement. Derfor er vi også ekstra glade for, at vi i dag kan fejre dette rejsegilde," sagde Martin Palmquist.

Til Rejsegildet var der desuden taler af Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pension Danmark, af børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev, Københavns Kommune, og adm. direktør Mette Kynne Frandsen, Henning Larsen Architects.

Byggeret forventes at stå klar sommeren 2017.

Pension Danmark forventer i de kommende år, at opfører i alt 500-600 boliger på fem byggefelter på Islands Brygge i samarbejde med Henning Larsen Architects og NCC som entreprenør.