Foto: DAB

Spadestik på ny etape af renovering i Højbjerg Vænge

Beboerne i 210 boliger er genhuset, mens bygninger gennemrenoveres, og udearealer får et omfattende løft.

Der blev råbt hurra for Højbjerg Vænge og Herlev alm. Boligselskab (HAB) ad flere omgange, da beboere, boligselskab, borgmester Thomas Gyldal Petersen, hovedentreprenør NCC, rådgivere, arkitekter og andre indbudte mødtes til spadestik på anden etape af den omfattende renovering af Højbjerg Vænge.

Formand for HAB Michael Judge bød velkommen og fik smilene frem blandt deltagerne.

"Højbjerg Vænge og undertegnede har meget til fælles. Vi er begge to fra 50’erne, vi har haft hjemme i Herlev lige siden, og vi er måske en lille smule falmede i kanten. Det kan vi heldigvis gøre noget ved nu om dage – ja altså med bygningerne," lød det fra Michael Judge.

Et godt sted at bo

Borgmester Thomas Gyldal Petersen har fulgt hele processen. Han ser frem til, at Højbjerg Vænge også fremover vil være et godt sted at bo.

"Det er dejligt at være her til noget så vigtigt som jeres beslutning om at sørge for at passe på det sted, I bor, så det også i fremtiden vil være et godt sted at bo for mange herlevborgere. De almene boligafdelinger er den største gave, vi har fået af de generationer, som var her før os," lød det fra borgmesteren.

Rustet til samarbejde

Ved arrangementet fik også sektionsdirektør i NCC Renovering Erik Vibe Pedersen lejlighed til at sige et par ord, og han takkede for de store forventninger, de øvrige talere havde udtrykt til den kommende renovering.

"Vi vil gøre os umage for at leve op til forventningerne og levere projektet i en god proces. Det kræver, at vi alle arbejder sammen, og efter opstartsworkshop hvor vi har lært hinanden bedre at kende, er jeg sikker på, at vi er godt rustet til et rigtig godt samarbejde over de kommende år til glæde – ikke mindst – for beboerne i Højbjerg Vænge."

Højbjerg Vænge Første spadestik8

Foto: DAB

Fuldstændig opgradering

Med den omfattende renovering kan beboerne i Højbjerg Vænge se frem til et bedre indeklima i boligerne, blandt andet på grund af nye vinduer, efterisolering og nye ventilationsanlæg med varmegenvinding, alle badeværelser totalrenoveres, og køkkener bliver udskiftet. Byggepladsen er etableret, renoveringen gik i gang i juli, og samtlige beboere i de 210 berørte boliger i etape to er blevet genhuset.

"Det er en fuldstændig opgradering både inde og ude, og det bliver nogle rigtig lækre boliger, som beboerne kommer tilbage til," sagde administrerende direktør i DAB Ole Jacobsen til de mange fremmødte beboere.

Vi følger med tiden

Afdelingsformand i Højbjerg Vænge Bo Carlè Zabel takkede beboerne for deres store tålmodighed i løbet af byggesagen, som har været længe undervejs. Helhedsplanen blev vedtaget af beboerne i 2015, i sommeren 2020 blev etape 1 afsluttet, og nu er etape 2 altså i gang.

"Da vi startede med første spadestik i etape 1 oktober 2017, var der ingen af os i afdelingen der havde begreb om, hvor stor en omvæltning det ville blive for vores hverdag. Højbjerg Vænge gennemgår en kæmpe forvandling, som berører os alle og Etape 1 har netop fået det facelift, som vi i byggeudvalget havde set frem til og vi syntes at det i dag står som en moderne, rigtig flot byggeri," sagde Bo Carlè Zabel. "Helhedsplanen i Højbjerg Vænge er et bevis på, at vi følger med tiden. Ud over en fornyelse af de 75 år gamle bygninger, boliger og lejligheder til glæde for beboerne, vil vi tilføre et stort antal tilgængelighedsboliger, hvor beboere kan bo i de sene år midt i Herlevs hjerte."

Højbjerg Vænge_1