Hvad har NCC med tv-serien ’Dicte’ at gøre?

Filmoptagelserne til tredje sæson af tv-serien ’Dicte’ er netop startet i Aarhus. NCC løser en usædvanlig opgave for holdet, der har fokus på sikker og effektiv produktion på en arbejdsplads, der er som de færreste.

NCC har sammen med kunden Miso Film til opgave på sikker vis at sørge for plads til folk og udstyr på de mange film-lokationer i Aarhus-området.

"For udefrakommende kan filmproduktion virke ekstremt rodet og tilfældigt. Men det er alt andet end det. Planlægning er alfa og omega, fordi selv de mindste forsinkelser er meget dyre," forklarer Anders Mangaard Jacobsen, location manager hos Miso Film, mens der bliver råbt 'klar til optagelse' i baggrunden.

NCC's ViaSafe-medarbejdere hjælper blandt andet med opsætning af parkeringsforbudsskilte og mandskab til momentvis afspærring, som er med til at sikre plads til al udstyret og dem, der arbejder på stedet, der kan tælle op mod 100 personer.

"Vi har brug for en samarbejdspartner, som udviser ansvarlighed og seriøsitet og i høj grad er fleksibel," siger Anders Mangaard.

Gensidig indsigt

NCC har haft opgaven siden optagelserne af sæson to i 2014, hvor medarbejderne på et fælles seminar fik en introduktion til filmproduktion, så de forstår de basale aspekter. Det er begge parter enige om, var en god investering. For som Anders fra Miso Film slår fast , er "indsigt i vores arbejde en vigtig faktor til at løse opgaven. " Eksempelvis hierarkiet, og hvor vigtig rettidig omhu er.

"Det er en noget anderledes opgave end dem, vi normalt løser, hvor vi primært laver afspærringer ved vejarbejde og hjælper med at afvikle og regulere trafik. Men det er en oplagt opgave, hvor vi har masser af erfaring fra andre brancher at byde ind med," forklarer Kasper Madsen, som er salgs- og entrepriseleder med ansvar for Dicte-opgaven.

Lav fejlrate og høj fleksibilitet

"Fejlraten hos NCC er tæt på nul, og det er vigtigt. Der er ikke plads til en masse fejl – både fordi det koster, og fordi vi har med menneskers sikkerhed at gøre," slår Anders fast.

NCC har også reklamefilmsproducenten M2Film som kunde og mærker interesse fra forskellige events så som festivaller, koncerter og motionsløb. Udover den praktiske håndtering af skilte og mandskab har NCC mange års erfaring med udarbejdelse af skilteplaner og tilladelser hos myndighederne, der sparer vores kunder for megen tid.

kasper_madsencolor
Kasper Madsen

Salgs- og entrepriseleder, Vest, NCC Infrastructure