Kvalitetsstempel til NCC’s asfalt- og geotekniske laboratorier

Laboratorierne i NCC er fortsat akkrediteret efter de højeste standarder. - For os handler det om at kunne sætte et kvalitetsaftryk på det danske vejnet og anlægsarbejder, siger Kvalitets- og laboratoriechef i NCC Industry, Kristina Bolbro Agerholm.

Både asfaltprøver samt sten- og grusmaterialer er i erfarne hænder på NCC’s asfalt- og geotekniske laboratorier. Laboratorierne er nemlig helt i top. Det vurderer det nationale akkrediteringsorgan DANAK, som netop har opgraderet akkrediteringen af NCC’s laboratorieydelser til ISO17025:2017 udgaven.

- Det er dejligt at få sådan et kvalitetsstempel og kunne fortsætte med at tilbyde professionelle laboratorieydelser af højeste kvalitet – både i og uden for NCC, siger Kristina Bolbro Agerholm.

Topkarakterer

Den nye akkreditering gælder for en treårig periode. Forud for den nye akkreditering foretog DANAK en to-dags gennemgang af NCC’s laboratorieydelser. Her blev procedurer og medarbejderkompetencer afprøvet, og de tekniske forhold blev kontrolleret.

- DANAK gav tydeligt udtryk for, at vi har høje standarder i NCC, og de var meget tilfredse med vores faciliteter, kompetencer og den måde, hvorpå vi arbejder målrettet og risikobaseret med sikring af kvaliteten, siger Kristina Bolbro Agerholm.

Nyt geoteknisk laboratorium

NCC råder over to store laboratorier i hhv. Fredericia og Glostrup. Laboratorierne foretager uvildigt akkrediterede kvalitetstest af asfaltprøver samt analyser af bitumen og stenmaterialer for både interne og eksterne kunder.

For godt halvandet år siden indgik NCC en rammeaftale med Vejdirektoratet på levering af alle de laboratorieydelser, som før har været varetaget af Vejdirektoratets eget laboratorie. Derfor har NCC udvidet deres sortiment af laboratorieydelser og åbnet et nyt geoteknisk laboratorium. Det betyder, at NCC, udover laboratorietest af asfaltprøver, også kan tilbyde ydelser inden for en lang række geotekniske prøvningsmetoder som fx vibrationsforsøg, proctorindstampning og komprimeringskontroller (troxler).

- Vores geotekniske laboratorium er et nyere tiltag i NCC regi. I forbindelse med rammeaftalen har vi overtaget Vejdirektoratets geotekniske laboratorieudstyr samt flere erfarne og kompetente medarbejdere. Det smitter positivt af på de ydelser, som vi kan tilbyde vores kunder, siger Natassia Jensen, Teamleder i NCC’s laboratorium i Glostrup.