Fra rod til 12-tals-elev og fastansat

Kan en lærling med 40-50 % fravær samles op og bygges op fra en ung dreng, der er styret af dårlige vaner, til en voksen mand der selv tager styring over sit liv og sin uddannelse? Svaret er et stort rungende JA!

Værktøjskassen i NCC indeholder ikke kun hammer, skovl og skruetrækker – den indeholder også de ”bløde” værktøjer. Da Mathias Damgaard begyndte som lærling i NCC, var han styret af dårlige vaner, hvilket medførte en turbulent start på forløbet med 40-50 % fravær og manglende stabilitet.

Mathias’ formand, Tim Pedersen, nægtede dog at give op på Mathias og fik derfor arrangeret et møde med Mathias og HR-manager, Sandra Skou, for at få ham på ret køl. På mødet blev der lagt en plan for Mathias’ udvikling – og man kan roligt sige, at deres tro på ham har båret frugt.  

Fugl Fønix har rejst sig af asken

Her et års tid senere har Mathias for alvor taget kontrollen tilbage og står nu som nyudlært anlægsstruktør med et imponerende svendebrev, der blandt andet er udsmykket med et 12-tal og to 10-taller. Tilmed har Mathias også udviklet sig til at blive en stabil og hårdtarbejdende kollega – en udvikling der har imponeret hans formand.

”Mathias er gået fra at ringe til mig på ugentlig basis med sygemeldinger, til i dag at være en af de første, der stempler ind på pladsen om morgenen. Han kører trofast 90 km. til og fra arbejde, møder op med et stort smil og udfører selvstændigt sit arbejde i høj kvalitet. Sygemeldingerne er også få og han har et drive der gør indtryk på kollegaerne,” lyder det fra Tim Pedersen.

Belønnet med en fastansættelse

Mathias’ historie viser, at intet er umuligt, hvis blot viljen er på plads. Samtidig er det en skøn fortælling om, at tillid kan bane vejen for flotte resultater.  Som nyudlært svend er Mathias blevet tilbudt en fastansættelse i NCC.

”Mathias er en frisk ung mand, der som Fugl Fønix har rejst sig fra asken. Efter en turbulent start på forløbet, kom han på rette spor og er gået hen og blevet det bedste eksemplar på en lærling. Han er arbejdsvillig, mødestærk og sætter en stor ære i at udføre sit arbejde korrekt. Derfor er jeg meget stolt og glad for at kunne byde ham velkommen som struktørsvend i min afdeling,” lyder det fra Kim Petersen, der er afdelingschef i Vand & Afløb i NCC.

Resized_20200819_144928
Bevis
mat1
Maria Nyegaard

Uddannelseskoordinator, NCC Danmark