NCC modtager sikkerhedspris af DONG Energy

Faktisk er der tale om hele tre priser, som NCC har modtaget for sin gode sikkerhedsindsats på tre kabellægningsprojekter i Dragør og Sundbyvester. Det er bygherren DONG Energy, der har tildelt NCC priserne.

NCC Constructions anlægsenhed Forsyning har netop afsluttet projekter for DONG Energy i Dragør og Sundbyvester helt uden ulykker.

Det har man fra bygherrens side besluttet at belønne.

Ekstraordinær sikkerhedsindsats

Ligesom NCC har DONG Energy meget fokus på sikkerhed, og det har medført et rigtig godt samarbejde og en nul ulykker-statistik.

Sikkerhedsprisen er ekstraordinær og uddeles for den særlige sikkerhedsindsats på de tre projekter.

"Vi har lært utrolig meget omkring arbejdet med sikkerhed under rammeaftalen med DONG Energy, og al den erfaring tager vi med os, og det bruger vi selvfølgelig i dag og fremover," siger Kim Høgh Thomsen, der er produktionsdirektør i NCC's Forsynings-enhed.

Han fremhæver blandt andet, at sikkerhedsarbejde ikke er noget, man forholder sig til på sikkerhedsmødet en gang om ugen - sikkerhedsarbejde er 24-7, 365 dage om året.

Kim Thomsen tilføjer: "Vi er nu færdige med at nedlægge alle luftledninger i DONG Energys forsyningsområde, så det varmer rigtigt meget, at NCC høster tre sikkerhedspriser, og en ekstra fjer i hatten er, at det var de sidste tre projekter, som DONG Energy skulle have udført i deres store investering om at få større forsyningssikkerhed efter stormen i december 1999".

4000 km kabler

Siden 2007, hvor NCC blev den ene af fire graveaktører til at færdiggøre DONG Energys beslutning om større forsyningssikkerhed, har Forsynings-enheden hvert år nedgravet 98 km kabel trace. Det vi sige, at i alt har NCC fra 2007-2014:

  • nedgravet 779 km kabelrende - eller afstanden fra København til Bonn i Tyskland
  • nedlagt mere end 4000 km kabler - en afstand, der svarer til fire ture fra København til München
  • arbejdet 95.000 timer - det svarer til knap 11 år

Den ene af priserne blev fejret d. 17. november, hvor DONG Energy bød på pølser til de involverede og selvfølgelig overrak prisen til NCC.