NCC øger biodiversiteten omkring sit hovedkontor

Bæredygtighed står højt på dagsordenen i NCC. Dette skinner igennem i alt, hvad vi foretager os, og på vores danske hovedsæde i Gladsaxe Company House (GCH) går vi nu et ekstra skridt for bæredygtigheden

Ved kontoret i Søborg har entrepriseleder i Renovering DK, Taif Alazzawi og senior markeds- og kundechef Steen Ulrich Rasmussen iværksat et nyt projekt med støtte fra Gladsaxe Erhvervsby for at øge bæredygtigheden af vores danske hovedkontor ved at øge biodiversiteten omkring bygningen. Dette sker ved at erstatte en del af græsplænen omkring bygningen med planter og blomster for at tiltrække insekter, så vores insekthotel kan få flere gæster.

”Det grønne areal omkring kontoret har hidtil bestået af en græsplæne, der er blevet slået jævnligt, hvilket desværre har medført, at insekter og andre dyr har haft svært ved at finde føde. Målet er at skabe en form for vildtgroende eng med danske planter og blomster og dermed øge bevoksningen og forhåbentlig biodiversiteten på området”, siger Taif.  

Et ekstra skridt for bæredygtigheden

Bæredygtighedsniveauet er allerede højt i GCH. Da bygningen stod færdig i 2015 blev den nemlig tildelt en DGNB platincertificering, hvilket er den ypperste certificering. Det får dog ikke Taif og Steen til at hvile på laurbærrene.  

“Når man bor i en platincertificeret bygning, har det en stor værdi at gå det ekstra skridt for bæredygtigheden. Det handler om at gå forrest og vise, at jagten på bæredygtighed handler om mere end en certificering. Bæredygtighed behøver ikke være svært. Det kan sagtens gøres i en lille skala,” siger Taif, der dog understreger, at initiativet ikke er motiveret af DGNB, selvom biodiversitet er et af de kriterier DGNB tildeler point ud fra.

Efterspørgslen på DGNB-certificerede byggerier er stigende

DGNB-certificeringen er den øverste standard indenfor bæredygtigt byggeri i Danmark, og i øjeblikket tyder alt på, at efterspørgslen på certificeret bærdygtigt byggeri er stigende.

”Vi oplever en stødt stigende interesse for DGNB-certificerede byggerier. I vores Property Development forretningsområde bygger de nu udelukkende company houses, der som minimum er DGNB guld-certificeret,” siger projektingeniør i bæredygtighed i NCC, Amalie Nyholm.