NCC skal bygge nyt domicil for Semco i Esbjerg

Nyt hovedsæde for Semco Maritime skal give bedre arbejdsmiljø og produktivitet.

Et sundt indeklima giver større velvære og færre sygedage og er derfor godt for medarbejdere. Men dernæst er det også godt for produktiviteten og dermed forretningen.

Det er kort fortalt filosofien bag det nye flotte hovedsæde, som NCC skal bygge for Semco Maritime, Esbjergs største privatejede virksomhed.

Fokus på klima og energi

Udover indeklima har bæredygtighed også høj prioritet i byggeriet.

"Det er et projekt, vi er meget stolte af. Vi er med til at sætte gang i Esbjergs største udbygningsområde nogensinde, så det ser vi et stort potentiale i. Semco-projektet har været længe undervejs, og sagen startede oprindelig i NCC's udviklingsforretning, Property Development. Nu er vi glade for at kunne køre det hele vejen hjem som en videreudvikling af vores kontorhus-koncept tilsat nogle ekstra dimensioner omkring bæredygtighed, blandt andet klima og energi," siger områdedirektør i Kolding, Nicolai Schultz.

Godt indeklima alle steder

"Indeklima spiller en stor rolle for Semco og derfor har vi arbejdet meget med at sikre de bedst mulige dagslysforhold og varierende ventilation for at tilgodese samtlige kontorer, der er placeret mod alle verdenshjørner," siger Nicolai Schultz.

Bygherre er PensionDanmark, mens Esbjerg Kommune har spillet en central rolle omkring udviklingen af området. Projektet, der netop er blevet underskrevet, er 15.000 kvadratmeter og skal rumme over 700 Semco medarbejder. Første spadestik forventes at finde sted 1. juni 2014, hvorefter bygningen skal afleveres omkring årsskiftet 2015-16.

Barsk marsk og vesterhav

Domicilet kommer til at ligge helt ud til havet med marsklandet i baggrunden. Det stiller høje krav til bygningens store glaspartier, der både skal klare vesterhavsvinden, solvarmen og behovet for dagslys.

Bæredygtig byggefase

Høje krav er der også til energiforbrug – både i projekterings- og udførelsesfasen og i den senere drift af bygningen. Det betyder blandt andet, at vinduerne monteres i elementerne fra start, hvorved bygningen hurtigere kan lukkes, alt i alt til glæde for både energiforbrug og arbejdsmiljø allerede i udførelsesfasen.

Mål om miljø-medaljer

Den nye bygning vil få status som et lavenergiklasse 2020 byggeri, og bygningen certificeres efter den internationale certificeringssystem DGNB. Målet er en sølv-certificering.