NCC står bag charter om samfundsansvar

NCC har skubbet på for ny fælles ’grundlov’ for samfundsansvar i vores branche. Udkastet til det nye charter bliver præsenteret ved en CSR-konference i København.

Med en omsætning på omkring 200 mia. kr. og en position som et af Danmarks hovederhverv har ejendoms-, bygge- og anlægsbranchen afgørende indflydelse på samfundsudviklingen.

NCC skubber på

Det er baggrunden for, at Bygherreforeningen og Realdania har taget initiativ til et nyt charter om samfundsansvar. NCC Construction har været med fra start og skubbet på for at gøre charteret så forpligtende som muligt.

"Virksomheders sociale ansvar, CSR, er noget, vi har praktiseret i NCC i mange år. Derfor synes vi, at det er et naturligt næste skridt at få flere med fra branchen. Jo flere vi er, jo mere kan vi flytte i forhold til en bæredygtig udvikling," siger strategidirektør Martin Manthorpe.

Topledere i diskussion

På konferencen, der holdes hos Carlsberg i København, deltager omkring 100 topledere fra landets bygherre-, entreprenør- og rådgivervirksomheder.

De vil diskutere de seks principper for samfundsansvar, der er beskrevet i charteret og som det er meningen, at virksomhederne formelt skal underskrive på et senere tidspunkt.

Det drejer sig for eksempel om:

  • at vurdere samarbejdspartneres og leverandørers håndtering af samfundsansvar
  • at arbejde for bæredygtige løsninger
  • at have ordentlige ansættelses- og arbejdsforhold
  • "Alle elementer af charteret er dækket af de politikker og procedurer, vi allerede har i NCC – fx vores Code of Conduct og Compass. Vi havde gerne set, at charteret havde været mere bindende. På den anden side er det et godt første skridt på vejen, nu er vi i gang," siger Martin Manthorpe.

NCC vil mere end bare at bygge

NCC bakker derfor fuldstændigt op bag det nye Charter. Det går hånd i hånd med vores ønske om at forny branchen og trække den i en bæredygtig retning.

"Vi påtager os jo gerne et ansvar, der rækker ud over de snævre grænser, der gælder for vores virksomhed eller branchen i helhed. Vi har et ansvar for det samfund, vi alle er en del af," siger Martin Manthorpe.

Fokus på udenlandsk medarbejdere

På konferencen præsenterer han vores bud på, hvordan virksomheder kan håndtere udenlandsk arbejdskraft. Udfordringen er at sikre og kunne dokumentere, at udenlandske medarbejdere får den rette løn og ordentlige arbejdsforhold.