NCC's vandpumper er nået til Niger

Robuste og brugervenlige vandpumper ankommet fra Frankrig til det afrikanske land Niger. Pumperne er finansieret via den donation på 1 million svenske kroner, som NCC gav til børnehjælpsorganisationen UNICEF i december 2013.

Projektet skal skaffe rent drikke- og badevand til 15.000 personer. De franske pumper ankom til hovedstaden Niamey sidst i august.

Nu skal de transporteres ud til 60 udvalgte byer, der ligger i seks af Nigers otte regioner.

– Vores lokale samarbejdsorganisationer på stedet er klar til at tage imod pumperne, og vi har allerede planlagt, hvor de skal installeres, siger Pilar Palomino, som er chef for vand, sanitet og hygiejne ved Unicefs lokale kontor i Niger.

Udstyret er produceret af firmaet Vergnet Hydro, der er specialister i pumpesystemer til drikkevand i udviklingslandene. Teknikken er blevet testet på 50.000 pumper siden 1975.

Nemme at vedligeholde

Den aktuelle pumpemodel Hydro India er en manuel pumpe, og den er designet, så byernes indbyggere selv kan vedligeholde den. De dele, der bliver slidt, er placeret let tilgængelige i jordniveau. Derudover er pumpen helt rustfri.

Gave der gør forskel

Donationen i 2013 var NCC's første større koncernfælles julegave. Projektet blev vedtaget ved afstemning blandt vores medarbejdere, og vi ser det som et led i processen med at samle kræfterne på tværs af koncernen. Ét NCC og én julegave. Samtidig ser vi det som en del af NCC's indsats for bæredygtig udvikling – at vi giver en gave, som reelt gør en forskel.

Niger ligger midt i Afrika, syd for Libyen og Algeriet. Kun 10 % af befolkningen har adgang til et fungerende toilet, og de fleste forretter deres nødtørft i naturen. På grund af vandmangel og manglende oplysning er det kun få, der vasker hænder bagefter.

Dermed spredes smitsomme sygdomme, som primært slår børn under fem år ihjel. Diarré er en helt almindelig sygdom, der skaber problemer med underernæring. I Niger er hele 42 % af børnene under fem år kronisk underernærede.

Fakta om Unicef

Unicef er FN's børnefond og verdens førende børnerettighedsorganisation. FN's børnekonventionen danner grundlag for aktiviteter i over 190 lande, hvor Unicef arbejder for børns ret til at leve og overleve samt til sundhed, tryghed og uddannelse. Unicef er meningsdanner, øver politisk indflydelse og indsamler penge, der skal sikre børn rent vand, skolegang, ernæring, sundhed og beskyttelse mod overgreb.