Ny NCC områdedirektør til energi

Danmark står over for en omfattende transformation af energiforsyningen. Det er et marked, der stiller store krav til de entreprenører, som over de kommende år skal opføre de mange forskellige former for tekniske anlæg, der bliver brug for rundt om i landet for at komme i mål med transformationen.

NCC i Danmark satser seriøst på energisegmentet, der rummer både biogas, PtX, CO2-fangstanlæg og forskellige former for vedvarende energi. Segmentet rummer opgaver af en størrelse og en kompleksitet, som netop passer til en virksomhed som NCC, der har både størrelsen og den faglige bredde.

På koncernniveau har NCC skabt et nyt forretningsområde, GIT (Green Industry Transformation), til at arbejde med de store industrielle anlæg. I Danmark fører den grønne omstilling nogle lidt andre typer projekter med sig, og derfor ruster NCC sig til omstillingen af energiforsyningen.

”I Danmark har vi fokus på de energiprojekter, der er på vej, og vi lægger kræfterne sammen på tværs af de eksisterende forretningsområder, fordi vi sammen har størrelsen og kompetencerne til at håndtere de bygge- og anlægsprojekter, der kommer med transformationen af landets energiforsyning,” siger Palle Bjerre Rasmussen, landechef for NCC i Danmark.

NCC skaber en dedikeret dansk organisation til segmentet med en kombination af nuværende medarbejdere og nye kræfter med viden og erfaring fra energibranchen. Hertil har NCC rekrutteret en ny områdedirektør for energi, nemlig Kenneth Jørgensen, der kommer fra en rolle som projektchef i DINForsyning Varme A/S i Esbjerg. Kenneth bliver en del af NCC’s organisation i Vest, hvor han skal referere til Lars Ørvad Nielsen, direktør i NCC Byggeri Vest.

”I NCC følger vi naturligvis løbende udviklingen i samfundet og den måde, det påvirker vores branche og vores forretning på, så vi kan tilpasse os og gribe de muligheder, der opstår,” siger Lars Ørvad Nielsen. ”I NCC ser vi energisegmentet som et område, der kommer til at fylde meget i vores fremtidige ordrebøger, og vi er glade for, at det er lykkedes os at få Kenneth om bord til opgaven.”

NCC henter Kenneth Jørgensen fra energibranchen for netop at udvikle en solid organisation med viden og erfaring fra branchen og for at stå stærkt i konkurrencen om de byggeopgaver, der følger med transformationen af den danske energiforsyning.

”Jeg synes, det er rigtig spændende, at NCC har en stærk ambition om at blive en aktiv leverandør til transformationen af den danske energiproduktion med sol, vind, el og PtX,” siger Kenneth Jørgensen. ”Jeg ser meget frem til opgaven med at styrke den del af organisationen, der skaber og leverer på den pipeline af projekter, der ligger i det segment.”