Praktikanter er måske vores fremtidige kolleger

Et nyt semester er i fuld gang og her hos NCC betyder det et velkommen til 36 nye praktikanter i både Øst og Vest. Vi er som altid glade for at byde de studerende velkomne til NCC.

Praktikanternes forløb blev kickstartet med en introdag, hvor de alle fik mulighed for at møde hinanden og høre om de forskellige afdelinger i NCC. Et praktikforløb er en oplagt mulighed for at få praktisk erfaring med ind i sit uddannelsesforløb og samtidig udvide sit faglige netværk.  

Der var praktikanter fra mange universiteter, blandt andet Aarhus Universitet, DTU, KEA, Roskilde Universitet, Zealand, UCL, Navitas, VIA, med flere. Introdagene har blandt andet budt på oplæg fra vores Arbejdsmiljø- og Sikkerhedsafdeling, oplæg om VDC og Dalux og alt hvad det indebærer og hvordan vores praktikanter bruger det i deres praktik, samt oplæg fra tidligere praktikanter, nu fastansatte NCC-medarbejdere. De tidligere praktikanter fortalte om deres praktiktid, hvorfor de valgte NCC og hvor de er i deres karriere lige nu. 

Ønsker at arbejde med renovering 

En af praktikanterne er 25-årige Ajda Lindström. Hun læser Bygningsdesign på DTU og er tilknyttet projektet på Afdeling 883 Halsnæs, hvor NCC skal renovere 236 boliger.  

Ajda har søgt praktik hos NCC, fordi hun specifikt ønskede at være en del af projektet i Frederiksværk: ”Jeg søgte direkte på projektet Afdeling 883 Halsnæs, fordi jeg kender til området, men også fordi jeg synes det lyder spændende”.  

Praktikperioden forløber over 3,5 måned, og hun glæder sig til at være en del af NCC: ”Jeg vidste fra start at jeg ville arbejde med renovering, så projektet er perfekt til mig. Derudover har jeg fået lov til at være med fra start, da det er en forholdsvis ny byggeplads”.  

Ajda har også deltaget i forskellige workshops, så hun er klædt på til sit videre arbejde.  

Håber på ansvar i Hercules 

Mange af praktikanterne er enige om, at praktikken er med til at give dem noget erfaring, som de ikke får når de er på skolebænken.  

Markus Vittrup, 23 år, håber på at tilegne sig en masse ansvar og erfaring gennem sit praktikforløb. Han læser til bygningsingeniør på DTU og har sin daglige gang på projektet på Langelinie, hvor Hercules Fundering arbejder med renovering af Langeliniekajen.  

”Jeg håber på at få en masse ansvar og derigennem noget mere erfaring som jeg kan tage med mig videre i min uddannelse”.  

Marcus oplever, at han allerede har tilegnet sig nye kompetencer gennem sit arbejde på projektet.  

Klar på at lære mere 

HR Manager Maria Brenaa glæder sig til at følge de nye praktikanter og siger om introdagene: ”Begge dage var fyldt med godt humør og stort engagement. Alle praktikanter er klar på at tage deres viden fra skolebænken med ud på byggepladserne, hvor de kan omsætte deres viden til praktisk erfaring og blive endnu klogere på branchen”.  

Som praktikant i NCC får man mulighed for at udforske forskellige fagområder, hvor kompetente kolleger står klar til at vejlede og støtte, når der er brug for det.  

”Vi er altid rigtig glade for den viden vores praktikanter bringer til bordet, og hvem ved – måske vi har mødt en fremtidig medarbejder?” fortæller Maria Brenaa.  

Praktikanterne er fordelt ud på forskellige byggeprojekter landet over, og flere er på NCC’s hovedkontor, hvor der er rig mulighed for at udforske hvad NCC kan byde på.   
 
Vi glæder os til at følge praktikanterne og håber de får et lærerigt og spændende praktikforløb hos NCC. 

Se vores ledige praktikstillinger her.

Alle efterår 2023 praktikanter. Fordel på Øst og Vest