Nyt netværk for nyuddannede trak fuldt hus

Det prisvindende byggeri på Krøyers Plads dannede rammerne om første workshop i netværket Beyond Graduation, et nyt netværk for nyuddannede i NCC, hvor nye idéer og samarbejde på tværs af funktioner bliver dyrket.

Beyond Graduation er navnet på det nye vidensdeling- og erfaringsnetværk for nyuddannede i NCC i Danmark. Med netværket får de nyuddannede et sted at mødes og sparre med hinanden, samtidig med at der på fire årlige workshop arbejdes med forskellige problemstillinger, som findes i og omkring NCC.

Grundlaget til netværket blev lagt af tre nyuddannede fra forskellige dele af organisationen, som havde et ønske om større socialt og fagligt samvær blandt de nyuddannede i NCC. Tankerne blev til handling og fandt hurtigt opbakning hos ledelsen i NCC, som også ser store muligheder i at bruge netværket som en tænketank til at skabe innovation på tværs af fagområder.

"Vi er altid på udkig efter de dygtigste medarbejdere, og derfor er det vigtigt, at vi skaber et godt miljø for vores nyuddannede. Jeg er glad for at se pionerånden bag dette initiativ, og vi kommer til at følge udviklingen og glæder os til at få input fra netværket", fortæller Klaus Kaae, administrerende direktør i NCC Building.

Det første arrangement i Beyond Graduation fandt sted for nylig. Over 35 nyuddannede havde meldt sig ind i netværket og deltog på dagen, hvor de var med til at satte rammerne for netværkets fremtid.

Beretning fra dagen

Læs her en beretning om dagen fra en af deltagerne:

En efter en, alene eller i små grupper dukkede de op, mens sollyset stadig kæmpede for at sprede lys over Københavns havneløb. Alle var de spændte på dagens indhold og starten på det, der forhåbentlig blev til et udbytterigt netværk og nye venskaber. Som nyuddannet kan overgangen fra skolebænken til erhvervslivet være en stor omvæltning, men i Beyond Graduation ville de mødes med ligesindede.

Initiativtagerne bag netværket havde set frem til denne dag i flere år, og nu stod de med de sidste praktiske forberedelser. I bedste new bizz-stil var der selvfølgelig små udfordringer med praktikken, men selv ikke en drilsk kaffemaskine kunne lægge en dæmper på det gode humør, og i samarbejde fik deltagere og styregruppen styr på de sidste detaljer, og netop samarbejdet er en af hjørnestenene i Beyond Graduation.

Med alle på plads bød Klaus Kaae, adm. direktør i NCC Building, velkommen til netværket, som ledelsen i NCC har store forventninger til. Han delte også ud af sine egne erfaringer med netværk og understregede, at et netværks succes beror på deltagernes bidrag, og nogle af hans ældste venner stammer fra diverse netværk. Herefter introducerede styregruppen sig selv og satte alle deltagere i arbejde for at finde frem til, hvilke emner Beyond Graduation skal tage fat i fremadrettet.

Gennemslagskraft som nyuddannet

Efter hårdt arbejde, spændende diskussioner, et par kopper kaffe og frokost, var det tid til at byde velkommen til dagens gæstetaler, Birgitte Dam Jensen. Med over 20 års erfaring med undervisning af ledere, politikere og fremtidens teatertalenter tog Birgitte fat i nogle af de redskaber, som kan få en nyuddannet til at blive hørt blandt kollegerne. Det blev et par spændende timer med store armbevægelser og masser af smil og spørgsmål, og deltagerne fik klare værktøjer til brug i dagligdagen. Disse værktøjer skulle med det samme udnyttes, da det var blevet tid til Beyond Graduation Monopolet; en øvelse med udgangspunkt i det populære radioprogram Mads & Monopolet, hvor deltagerne skulle debattere cases fra deres hverdag, hvor de kunne gøre brug af de nye værktøjer.

NCC by night

Mens sollyset langsomt forsvandt, blev de sidste diskussioner afsluttet, og det blev tid til at begive sig ud på dagens sidste agenda-punkt: NCC by night, en kanalrundfart langs Københavns inderhavn, hvor deltagerne passerede flere af NCC's mange projekter langs vandet. Her kunne selv den bidende kulde udenfor ikke ændre på den gode stemning, og mens båden flød afsted på vandet gik snakken livligt blandt deltagerne, som foruden ny viden og værktøjer allerede havde fået skabt nye venskaber på tværs af funktioner og kontorer. Da båden lagde til kaj efter en hyggelig bådtur tog deltagerne deres afsked, nu mere i par end alene, mens en stor gruppe forlængede dagen med en fælles middag, hvor snakken fortsatte livligt.