Startskud til ny bydel på Islands Brygge i København

Der sættes nu mere turbo på byudviklingen i København. I et nyt kvarter på Islands Brygge kan nye beboere se frem til et godt liv tæt på havneløbet i Københavns Havn og Fælleden. Byggeriet af 120 boliger er officielt skudt i gang med første spadestik.

Havneløbet i Københavns Havn på den ene side og Fælleden på den anden. Den udsigt er der ikke mange, der kan prale af. Men nu opfører PensionDanmark i samarbejde med Henning Larsen Architects og NCC som rådgivende entreprenør 120 nye boliger på det første af de fem byggefelter, der tilsammen skal skabe et nyt kvarter ved navn HavneBryggen.

Og det er der brug for. København vokser og er i en rivende udvikling. Byen oplever, at mange gerne vil blive boende eller flytte dertil. Ifølge Københavns Kommune vil indbyggertallet i København vokse med 18 procent frem til 2025 – det svarer til 100.000 nye københavnere.

HavneBryggen skal bidrage til udviklingen af København. Ifølge PensionDanmark skal den nye bydel være attraktiv for dem, der skal bo der, og samtidig være en god investering:

"Beliggenheden ved vandet og tæt på både by og natur kombineret med Henning Larsen Architects som arkitekt betyder, at der bliver tale om særdeles attraktive boliger. Derfor forventer vi også en god efterspørgsel efter boligerne og dermed et fornuftigt afkast til vores medlemmer," siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Et godt byliv for alle

Ideen bag det nye kvarter, HavneBryggen, er at skabe et område, der har en særegen karakter. Derfor er der lagt særlig stor vægt på, at området har gode uderum, og at boligerne er orienteret optimalt i forhold til lysindfald og udsigten over vandet i Københavns Havn samt den vilde natur på Fælleden.

"I NCC er vi meget engageret i byudvikling og i at skabe et godt liv for dem, der vælger at bosætte sig i byen. Det gælder uanset, om man er ung, single, børnefamilie eller ældre. Der skal være plads til alle. Det kræver, at der er tænkt godt over rammerne, og derfor er vi stolte over at kunne bidrage med vores kompetencer som rådgivende entreprenør og skabe værdi gennem vores faglige viden og konkrete erfaringer fra byggepladsen," siger adm. direktør Klaus Kaae, NCC Construction.

Selve byggeriet består af to blokke med 57 og 63 lejligheder, hvor tolv af de 120 lejligheder er penthouselejligheder i to plan. Lejlighederne er mellem 100 og 218 m2, og hver bolig har minimum to altaner eller terrasse. Boligerne er forskudt og med store vinduespartier, så hver lejlighed har usædvanligt udsyn til alle fire verdenshjørner.

Fakta om projektet

  • Bygherre er PensionDanmark
  • Arkitekt er Henning Larsen Architects
  • NCC Construction er rådgivende entreprenør
  • Første etape af byggeriet forventes afsluttet februar 2017
  • PensionDanmark opfører i de kommende år i alt 500-600 boliger fordelt på fem felter på Islands Brygge. Den samlede investering er på 1,6 mia. kr.