State of the art renseanlæg på vej i Assens

Vores kolleger i Jakobsen & Blindkilde er specialister i at opføre renseanlæg. I løbet af de sidste 25 år har de opført adskillige anlæg landet over – og de er nu kommet på en af de mest komplekse renseanlægsopgaver hidtil med opførelsen af Assens Renseanlæg, der bliver et topmoderne anlæg med en cirkulær og bæredygtig produktion.

Assens Forsyning er i færd med at give kommunens håndtering af spildevand et markant løft. Syv mindre renseanlæg bliver sløjfet og slået sammen til et nyt anlæg, der med et cirkulært design kommer til at minimere spildet i produktionen markant i forhold til traditionelle renseanlæg.

Jakobsen & Blindkilde, der blev en del af NCC i 2018, tog det første spadestik på Assens Renseanlæg i starten af 2020. Opførelsen af anlægget er nu godt halvvejs, og ifølge produktionschef, Bertel Demant, skrider arbejdet støt fremad:

”Produktionen forløber glimrende her på pladsen og vi overholder tidsplanen rigtig fint. Vores folk arbejder på højtryk, vi har et rigtig godt samarbejde med vores bygherre (Assens Kommune) og vores dygtige rådgivere fra Envidan, og så har vi frem for alt rigtig stor erfaring med opgaver som disse,” siger Bertel.

Assens renseanlæg
Assens renseanlæg