NCC skaber øget interesse for byggebranchen og introducerer stuktørelever fra NEXT for byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland

NCC’s byggeri af det nye supersygehus i Hillerød, der skal stå færdigt i 2024, fik tidligere på ugen besøg af elever fra struktøruddannelsen på NEXT.

Som stor entreprenørvirksomhed har NCC et naturligt medansvar for at uddanne fremtidens arbejdskraft. Vi vil gerne motivere endnu flere unge til at kigge mod byggebranchen, tage en erhvervsuddannelse og til at søge en læreplads i NCC.

”Vi har blandt andet valgt at deltage i det faglige udvalg, hvor vi ønsker at præge uddannelsen og være med til at tage beslutningerne. Det synes jeg er vigtig for uddannelsen. Vores overordnede mål er selvfølgelig at finde nogle lærlinge, både voksne og unge,” siger Peter Rasmussen, elevansvarlig i råhus afdelingen og kalkulatør i Tilbud.

Hjem med ny viden om byggeri i bagagen

På grund af dårligt vejr på dagen, var det desværre ikke muligt for struktøreleverne at få en rundtur på byggepladsen. I stedet fik de en masse gode snakke om projektet med Civil DK’s arbejdsleder René Andersen, som kunne vise byggeriet frem via en 3D tegning, og vise eleverne alle de processer, som håndværkerne er i gang med, samt hvordan det endelige byggeri skal se ud.

Herefter kunne eleverne kigge ud over hele byggepladsen fra sikker afstand, hvilket også gav anledning til en masse gode spørgsmål og snakke omkring byggeriet.

”Jeg synes det er superfedt og inspirerende at få lov at komme ud på forskellige byggepladser, og få et indblik i branchen og faget,” sagde en af bygningsstruktøreleverne fra NEXT. 

Dagen efter besøget kunne NCC tilbyde læreplads til fire elever fra NEXT, som kommer til at gå sammen i par, når de har afsluttet grundforløbet på skolen. Her har Peter Rasmussen en klar ambition om, at de skal deltage i DM i 2024 og EM i 2025. De har første dag som lærlinge i NCC den 1. marts 2022.

Bliv klogere på hvad NCC kan tilbyde

For nylig har vi i NCC lanceret en ny sektion om lærlinge på vores hjemmeside med indhold, der skal forklare og inspirere. Vi vil gerne styrke fortællingen om, at der er mange karrieremuligheder med en erhvervsuddannelse, og at man som lærling i NCC bliver en vigtig del af holdet. Læs mere her.