Hirtshals Bioraffinaderi står klar til brug

Der var fest og højt humør, da Biomega Group inviterede til officiel indvielse af deres nye bioraffinaderi, tidligere på måneden. NCC har været totalentreprenør på det spændende projekt, som står færdigt på havnen i Hirtshals.  

Der var glæde i luften på Nordsøen Oceanarium, hvor Biomega Group inviterede til åbningsfest af deres nye byggeri, Hirtshals Biorefinery. NCC har bygget raffinaderiet, som bl.a. skal bruges til at udvinde olie og protein af friske afskæringer fra laks.

Ved hjælp af avancerede bioraffineringsprocesser, omsætter Biomega Group de resterende dele fra filetering af laks til kosttilskud til human anvendelse samt foder til kæledyr. Udover det splinternye raffinaderi i Hirtshals, har Biomega Group et produktionsanlæg ved Bergen, på den norske vestkyst.

”Vi har nået en vigtig milepæl for Biomega. Vi var ikke i tvivl om, at NCC var den rigtige byggepartner for Hirtshals projektet med afsæt i et godt oplæg til byggeriet. Det har NCC levet op til i en tid, hvor ingen kunne forudsige forløbet med en pandemi og deraf logistiske udfordringer. Lokalt kendskab, mange års erfaringer og en tæt dialog mellem Biomega og NCC i hele projektforløbet er resulteret i et godt resultat alle kan glæde sig over,” udtaler CEO for Biomega Group AS, Stig Victor Petersen

NCC har været totalentreprenør på projektet som rummer to etager. Stueplan omfatter 1550 m2 og indeholder både råvarelager, produktionsudstyr og færdigproduktlager. Førstesalen rummer 1000 m2 og huser administration, produktionsudstyr og velfærd. Og byggeprocessen har været spændende, mener NCC’s områdedirektør, Jakob Søe Lundgaard:  

”Vi er lykkedes med at komme godt i mål på trods af en udfordrende tid. Med et godt samarbejde og koordinering med bygherre og maskinleverance har vi klaret den i fællesskab, og det er blevet rigtig godt,” fortæller han.

Byggeriet er opført direkte på fundering og med en bærende konstruktion af stålgitterspær. Facaderne er lavet ud fra sandwichpaneler, mens indervægge og dæk er en kombination af in-situ støbt beton og betonelementer. Grundet bioraffinaderiets avancerede produktion, blev byggeriet ét af de mere komplekse af slagsen. Derfor er Jakob Søe Bundgaard også rigtig glad og tilfreds over, at der i dag står et færdigbygget raffinaderi. Noget, han også selv beskriver i sin tale til åbningsfesten:

”Noget af det mest tilfredsstillende ved at være entreprenør er, at vi har et arbejde, der altid slutter med et synligt resultat. Et produkt som vi kan overdrage til en bygherre, der får en bygning, de har brug for,” beskriver han.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk