NCC har påbegyndt facadearbejdet på Nyt Hospital Nordsjælland

NCC er nu for alvor i gang med lukningsentreprisen på Nyt Hospital Nordsjælland, som blandt andet omfatter facadearbejde, hvor en væsentlig del af facadebeklædningen skal bygges i træmateriale.

Lukningsentreprisen omfatter facaderne, udvendig beklædning, balkoner til sengestuerne og tagdækning. Entreprisen er delt op i flere forskellige facadetyper, membranarbejder i gårdhaverne og tagdækning i form af ståltage og tagmembraner.

”Vi er glade for, at facadearbejdet nu er startet op, og at det forløber efter planen. Det er superspændende at se, hvordan bygningen nu for alvor begynder at tage form,” siger Niels Lopez Krogh Nielsen, projektdirektør i NCC.

For at sikre, at der anvendes holdbare materialer, har Vilhelm Lauritzen Architects bedt Teknologisk Institut om at assistere ved udvælgelsen af egnede trætyper. Der benyttes Thermowood D.

Træ anvendes i projektet for at give personale, patienter og besøgene en hjemlig oplevelse og for at fundere bygningen i den danske designtradition.

Facadearbejdet udføres af hhv. Staticus og KG Constructions Group, som skal udføre i alt ca. 53.800 m2 facadearbejde fordelt på facader i gårdhaver, hovedfacader og ståltag.

Arbejdet med facaderne begyndte den 1. marts 2022 og forventes afsluttet ca. september 2023.

Nyt Hospital Nordsjælland forventes at stå færdigt i starten af 2025 med modtagelse af de første patienter i slutningen af 2025.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC’s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2021 havde NCC en omsætning på ca. 53 milliarder SEK og 13.000 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.