Jakobsen & Blindkilde skal udvide Thyhallen

Udvidelsen af Thyhallen på 3.500 kvadratmeter omfatter en hal i fuld størrelse og en multihal samt en renovering af den eksisterende opvisningshal. Det hele er en del af helhedsplanen om et moderne regionalt center for livskvalitet.

Thisted Kommune har en plan om at skabe et regionalt center for livskvalitet gennem sundhed, bevægelse, fællesskab og kultur. Første etape af planen er udvidelsen af Thyhallen, som er egnens største idrætscenter. Til at løse opgaven med at skabe et fantastisk sted for sunde aktiviteter har kommunen udpeget NCC-entreprenøren Jakobsen & Blindkilde, som skal stå for byggeriet sammen med Viborg Ingeniørerne og arkitektfirmaet CUBO.

”Det er dejligt at være med at udvikle et spændende projekt, som vil styrke sundheden og fællesskabet i Thy. Sammen med vores partnere bygger vi et moderne og fleksibelt anlæg, som jeg er sikker på, at lokalsamfundet får stor glæde af i mange år,” siger Claus Michael Pedersen, senior tilbudschef hos Jakobsen & Blindkilde, der en del af NCC-koncernen.

Multihal og en hal i fuld størrelse

Byggeriet omfatter en multihal med springfaciliteter og andre faciliteter til bl.a. gymnaster. Den opføres sydvest for Thyhallen og bygges sammen med den. Desuden bygges der en ny hal i forlængelse af den eksisterende opvisningshal. Der laves en mobil tilskuertribune, som desuden kan fungere som skillevæg mellem de to haller. Til den nye hal bygges også et anretterkøkken og nye toiletfaciliteter, ligesom den nye hal indrettes, så den kan bruges til møder og konferencer. Oven i det renoveres den eksisterende opvisningshal.

”Arkitekturen vil medvirke til at forløse den samlede vision for hele området ved at skabe inviterende rammer og funktionelle løsninger, der understøtter fællesskaber og sammenhænge på tværs af stedets mange aktiviteter og brugergrupper,” siger arkitekt Søren Rasmussen fra CUBO.

Multihallen bygges i fuld højde på otte meter. Den får lavt siddende vinduer langs den sydvendte facade, så der sikres udkig til omgivelserne. Der laves desuden ovenlys så både multihallen og den nye hal får et diffust dagslys. Hallerne laves af en stålrammekonstruktion med mineraluldspaneler som ydervægge, perforerede trapezplader, tagisolering og tagpap som tag.

Byggeopgaven omfatter et samlet areal på 3.500 kvadratmeter.

”Viborg Ingeniørerne glæder sig til igen at løse et nyt stort idrætsanlæg sammen med Jakobsen & Blindkilde og Cubo arkitekter. Vi ser også frem til et godt og konstruktivt samarbejde med bygherren og bygherrerådgiver om projektet til gavn for idrætslivet og sammenholdet i Thisted Kommune,” siger Karsten Lindberg, administrerende direktør hos Viborg Ingeniørerne.

Projektet er en del af Thisted Kommunes strategiplan ”Thy på forkant”, der har modtaget støtte fra Erhvervs- og Vækstministeriet, KL og Realdania. Når hallerne er færdige, skal der i to nye etaper skabes et Center for Sundhed samt helt nye udearealer omkring Thyhallen.

”Thisted Kommune glæder sig i særlig grad over, at der er meget stor overensstemmelse mellem det projekt brugerne har være med til at udvikle, og projektet fra Jakobsen og Blindkilde. Desuden er det glædeligt, at de nye faciliteter er blevet udviklet med multifunktioner for øje, så f.eks. skoler, institutioner, foreninger, kommunale sundhedstilbud og mange andre kan få glæde af dem,” siger borgmester Ulla Vestergaard.

Færdigprojektering af byggeriet begynder i juni 2020, og byggeriet forventes afsluttet i november 2021.

Ordren er samlet på ca. 33.000.000,-  DKK.

For yderligere information kontakt venligst:

Carl Johan Corneliussen, Pressechef hos NCC, tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

Trine Steffenauer, Kommunikationsansvarlig hos CUBO, Tlf.: 28631436, E-mail: tst@cubo.dk

Karsten Lindberg, Adm. direktør hos Viborg Ingeniørerne, Tlf.: 40717361, E-mail: kl@vibing.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

OM NCC. Vores vision er at forny vores branche og levere de bedste bæredygtige løsninger. NCC er en af de førende virksomheder i Norden inden for byggeri, infrastruktur og ejendomsudvikling med en omsætning på rundt regnet 41 mia. kr. og 15.500 ansatte i 2019. NCC-aktien er noteret på NASDAQ Stockholm.