NCC afslutter nænsom renovering af historisk hovedsæde for PensionDanmark

Den historiske bygning på Amerika Plads fra 1901 er nu klar, så LB Forsikring kan tage de 15.000 kvadratmeter i brug. Bygningen husede tidligere det sagnomspundne Nordisk Fjer.

Igennem snart et halvt år er den fine gamle bygning på Kalkbrænderihavnsgade blevet renoveret for PensionDanmark, der ejer bygningen, og snart flytter LB Forsikring ind som lejer.

Bygningen med den kendte facade har fungeret som hovedsæde for Banedanmark efter en gennemgribende renovering i 2000 og frem til udgangen af 2018. Nu er den ombygget og nyindrettet, så den lever op til den kommende lejers ønsker. Opgaven var en samlet totalentreprise på cirka 70 mio. kroner.

- Det har været spændende at arbejde i en gammel muret ejendom med atrier i bygningens fulde højde. Med denne opdatering af ejendommen håber jeg, at både ejer og lejer kan have glæde af den i lang tid, siger Peter Christophersen, projektleder på projektet hos NCC.

Under arbejdet er det tilstræbt at genbruge materialerne fra bygningen i størst muligt omfang. Døre og dørpaneler er genbrugt, ligesom modulglasvæggene i de nye kontorlokaler er blevet renset og geninstalleret.

- Vi takker NCC for et vellykket samarbejde, der betyder, at LB Forsikring kan samle deres medarbejdere i sunde og historiske rammer af høj kvalitet. Samtidig glæder det os gennem vores fortsatte og betydelige investeringer i ejendomme at kunne bidrage til, at flere af vores mange medlemmer, der arbejder i byggesektoren, kan blive i beskæftigelse i en udfordret tid, siger direktør i PensionDanmark Ejendomme Marius Møller.

Bygningen, som man passerer lige forbi, når man kører med tog mod nord fra Østerport i København, er kendt som det hedengangne Nordisk Fjers hovedsæde. Man har da også bevaret det gamle Nordisk Fjer logo midt på bygningen over døren.

For yderligere information kontakt venligst:

Pressechef Carl Johan Corneliussen, NCC Danmark, 26 15 21 27, carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

OM NCC. Vores vision er at forny vores branche og levere de bedste bæredygtige løsninger. NCC er en af de førende virksomheder i Norden inden for byggeri, infrastruktur og ejendomsudvikling med en omsætning på rundt regnet 41 mia. kr. og 15.500 ansatte i 2019. NCC-aktien er noteret på NASDAQ Stockholm.