NCC udruller hybride asfalttromler

NCC har investeret i to nye hybride asfalttromler, som er blandt de tre eneste af sin slags i Danmark. Sammen med en række andre initiativer skal de nye tromler give erfaringer med, hvordan virksomheden bedst bidrager til at reducere CO2-udledning.

I NCC’s mange afdelinger og forretningsområder er man i fuld gang med at teste og indkøbe nye maskiner til byggepladser, anlægsopgaver og udstyr til fabrikker, der kan bidrage til en mere klimavenlig bygge- og anlægsbranche.

Nyeste skud på stammen i NCC’s asfaltdivision er to hybride tromler af modellen BW 174 ACP HYBRID fra Bomag. Der er tale om en såkaldt combi-tromle, hvilket betyder, at den både kører med glatvalse og hjul. Den helt store fordel ved tromlen er, at den har en positiv effekt på både driftsomkostninger og miljøet, da tromlen er udstyret med en kombineret hybrid- og dieselmotor. Derved bruger maskinen cirka 20 procent mindre brændstof end almindelige modeller.
 

”Vi er en branche, der sætter et stort klimaaftryk. Derfor er det naturligt, at vi afprøver nye løsninger, som for eksempel hybride tromler, for at se, om de kan bringe os i den rigtige retning i arbejdet med at reducere vores CO2-udledning”, siger Kenneth Elkjær, maskinchef i NCC Industry, Asfalt.

 

Han fortæller, at indkøbet af de nye tromler er en del af en samlet udviklingsplan i NCC, som både inkluderer en udskiftning af ældre maskiner og et mål om at bidrage til den grønne omstilling i branchen.

Mindre brændstofforbrug

Der findes kun tre hybride asfalttromler i Danmark af samme model, hvoraf NCC ejer de to af dem. I øjeblikket kører de to tromler i området omkring Herning og i Maribo. Hen over året vil NCC undersøge tromlernes effektivitet, brændstofforbrug og CO2-besparelse.

”At investere i mere miljøvenlige maskiner er bestemt ikke uden økonomiske omkostninger på den korte bane. Men på den lange bane er vi overbeviste om, at det rent faktisk betaler sig at vælge et grønnere alternativ – både økonomisk og klimamæssigt”, siger Kenneth Elkjær.

Udover de to nye hybridtromler har NCC’s asfaltdivision investeret i nye og mere miljøvenlige fræsere – heriblandt modellen modellen W 130 CFi. Fræseren er blandt andet er udstyret med katalysator og partikelfilter, som sikrer en brændstofbesparelse på omkring 20 procent. Læs artikel NCC’s nye fræser har danmarkspremiere

 

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, email: carcor@ncc.dk, telefon +45 26152127
NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2020 havde NCC en omsætning på ca. 38 mia. DKK. og 14.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.