Jakobsen & Blindkilde afleverer Thyhallens 1. etape

Omkring Thyhallen er Thisted Kommune ved at skabe et center for sundhed, og nu er opgraderingen af sportshallerne færdig og netop afleveret.

Thisted Kommune har en plan om at skabe et regionalt center for livskvalitet gennem sundhed, bevægelse, fællesskab og kultur. Første etape af planen er udvidelsen af Thyhallen, som er egnens største idrætscenter. Nu er etapen netop afleveret. Den første færdige hal blev taget delvist i brug i august 2021, og først i det nye år er de øvrige dele blevet færdige.

”Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med bygherre og bygherres rådgiver, et samarbejde som er fortsat på etape 2, hvor vi i øjeblikket projekterer for at opnå byggetilladelse i løbet af foråret,” siger senior tilbudschef Claus Michael Pedersen fra Jakobsen & Blindkilde, der netop også har fået opgaven med at bygge etape 2, som bl.a. omfatter et nyt sundhedscenter i tilknytning til Thyhallen. Dette byggeri sættes i gang til foråret. Byggeriet af etape 1 er udført i samarbejde med Viborg Ingeniørerne og arkitektfirmaet CUBO.

Etape 1 rummer en multihal med springfaciliteter og andre faciliteter til bl.a. gymnaster. Den er opført sydvest for Thyhallen og bygget sammen med den. Desuden er der bygget en ny hal i forlængelse af den eksisterende opvisningshal. Der er etableret en mobil tilskuertribune, som desuden kan fungere som skillevæg mellem de to haller. Til den nye hal er der også bygget et anretterkøkken og nye toiletfaciliteter, ligesom den nye hal er indrettet, så den kan bruges til møder og konferencer. Oven i det er den eksisterende opvisningshal renoveret.

”Det er dejligt at se de færdige haller. Borgerne har så småt taget dem i brug til stor glæde for alle. Samarbejdet har været rigtigt godt, og nu ser vi frem til skabelsen af hele Thyhallen og Center for Sundhed i samme gode ånd, som vi har haft på etape 1,” siger Jens Kr. Yde, viceborgmester i Thisted Kommune og formand for projektets styregruppe.

Torben Overgaard, formand for Sundheds-, Kultur- og Fritidsudvalget i Thisted Kommune, siger: ”Jeg glæder mig i særlig grad over, at der er skabt multifunktionelle faciliteter, som kan anvendes af mange forskellige foreninger, kommunale sundhedstilbud og til kulturelle formål som koncerter og lignende”  

Multihallen er bygget i fuld højde på otte meter. Den har lavt siddende vinduer langs den sydvendte facade, så der sikres udkig til omgivelserne. Der er desuden ovenlys, så både multihallen og den nye hal har et diffust dagslys. Hallerne er lavet af en stålrammekonstruktion med mineraluldspaneler som ydervægge, perforerede trapezplader, tagisolering og tagpap som tag.

Samlet er etape 1 på 3.500 kvadratmeter.

For yderligere information kontakt venligst:
Pressechef Carl Johan Corneliussen, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2020 havde NCC en omsætning på ca. 38 mia. DKK. og 14.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.