NCC har bygget Helsingørs nye genbrugsplads

Helsingørs borgere får nu glæde af en helt ny genbrugsplads, placeret ved Energivej. Genbrugspladsen har fokus på kvalitetsløsninger, cirkulær økonomi og brugervenlighed, og blev indviet den 17. november.

Tre kilometer fra Helsingørs bymidte, ligger den nye genbrugsplads med navnet, Cirklen. NCC har været totalentreprenør på projektet sammen med arkitektfirmaet, Friis Andersen. Byggeriets areal dækker ca. 11.300 m2, med et bygningsareal på ca. 530 m2.

Cirkulær arkitektur og mere genbrug
Pladsen ligger over for Forsyning Helsingørs driftscenter, som glæder sig over den nye genbrugsplads i byens sydlige del.

”Vi er meget begejstrede for projektet og er glade for at kunne se den flotte genbrugsplads stå færdig. Pladsen vil gøre det meget nemmere for kunderne at sortere affald på en mere miljørigtig måde. Samtidig får vi et hus kun til genbrug af ting og sager. Det gør, at vi kan fastholde ressourcer i kredsløb og kan undgå nyproduktion. På den måde mindsker vi CO2-udledningen,” siger Forsyning Helsingørs bestyrelsesformand, Jens Bertram.

Arkitekturen er bygget op omkring et cirkulært design, og her har der været fokus på brugervenlighed og genanvendelse af ressourcer. Det cirkulære design skal gøre det nemmere for Helsingørs borgere at blive ført i retning af de rigtige affaldscontainere. Målet er nemlig at skabe bedre og mere brugervenlig affaldssortering – og dermed også gøre en forskel for miljøet.

Genbrugspladsen er et af de projekter, som skal være med til at sikre mere genanvendelse og genbrug i Helsingør Kommune. Som totalentreprenør på projektet, har NCC haft rig mulighed for at bringe kompetencer og erfaringer i spil.

”Det har været et spændende projekt, og det er én af de opgaver, hvor størrelse og kompleksitet passer godt til NCC. Som totalentreprenør bliver vores kompetencer brugt bedst, når vi netop er med inde over alle faser af projektet. Det har været tilfældet her i Helsingør, hvor vi samtidig har arbejdet med en spændende arkitektur med optimerede løsninger for brugerne,” siger områdedirektør Bjarki Finnbogason fra NCC’s beton & anlægsdivision i NCC Infrastructure.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2021 havde NCC en omsætning på ca. 53 milliarder SEK og 13.000 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.