Ny CO\2\-besparende løsning for byggebranchen: Oplad biler og materiel på byggepladsen

En ny løsning til mindre udledning af CO\2\ er ved at finde vej til NCC’s anlægs- og byggepladser i Danmark, nemlig muligheden for opladning af el-biler og elektrisk materiel på byggepladsen på en regulær ladeplads.

Sammen med NCC er firmaerne GSV, Spirii og LeasePlan gået i gang med en plan om at reducere CO2-udledningen og samtidig tage næste skridt mod en mere elektrificeret hverdag på anlægs- og byggepladserne og for deres medarbejdere.

Gruppen har udviklet et koncept for opladning af biler, maskiner og grej på pladsen, så det bliver en integreret del af byggeprocessen og bringer byggebranchen væk fra fossildrevet udstyr.

”Allerede i dag har NCC fokus på at reducere energiforbruget og brugen af udstyr drevet med fossilt brændstof. En af synderne er transporten, som udleder for meget CO2. Med det her initiativ ruster vi os til morgendagens krav om fossilfrie pladser. Det betyder, at vores anlægs- og byggeprojekter frem over skal kunne håndtere opladning af både samarbejdspartneres og medarbejderes biler og maskiner. Derfor har vi igangsat afprøvningen af forskellige el-ladeområder og -løsninger på nogle af vores pladser,” siger Martin Manthorpe, direktør for strategi og forretningsudvikling i NCC.

Komplette løsninger

Planen er i sin enkelhed tænkt sådan, at GSV bygger og udlejer komplette opladningsløsninger til NCC i samarbejde med Spirii og GodEnergi. Dertil står LeasePlan for udlejning af elektriske biler.

Spirii leverer ladepunkterne, som tilknyttes NCC i lejeperioden. Ladeforbruget afregnes direkte gennem Spiriis platform med refusion af forbrug/fee på normal vis.

”Overalt ser vi virksomheder omstille til grøn transport, og nogle brancher skal altså tænke mere kreativt end andre, når det gælder ladeløsninger. Især byggebranchen har brug for en mere mobil og fleksibel model for opladning af maskinparker, leverandør- og medarbejderbiler. Vi er stolte af at kunne bidrage med ekspertise og platformsløsninger, så det bliver nemmere for NCC og GSV, samt deres partnere at skifte fra fossil til elektrisk transport,” siger Tore Harritshøj, administrerende direktør i Spirii.

Og også LeasePlan, der står for leasing af køretøjer, er glade for initiativet med ladestationer.

”Vi er glade for og bakker op om, at NCC sætter fokus på at reducere CO udledningen på byggepladser. Skal den grønne omstilling blive en succes, skal virksomheder aktivt agere rollemodeller og være med til at hæve barren. Hos LeasePlan er vi glade for, at vi med vores viden og ekspertise kan bidrage til den grønne omstilling og herunder den optimale udskiftning til elbiler til arbejdspladsen,” Michael Olsen, Adm. direktør for LeasePlan Danmark.

Allerede opstillet fire steder
GSV, der står for udlejningen af ladestanderne, ser også både et marked og en reduktion af CO2 i projektet.

”Lade-infrastrukturen skal være bedre for, at vi kan reducere CO2 i bygge og anlægsbranchen. Derfor er vi stolte af at være en del af dette projekt, hvor vi er gået sammen for at løse et konkret problem og har skabt en mobil og fleksibel ladestander til byggepladserne. Vi håber, det bliver en succes for alle parter og ikke mindst et skridt i den rigtige retning for klimaet,” siger Henrik B. Christensen, direktør for Flåde og Indkøb i GSV.

Når byggeriet er færdigt og byggepladsen tages ned, bliver ladestationen blot flyttet og udlejet til en anden byggeplads.

NCC, GSV, Spirii og LeasePlan har etableret ladestandere på NCC’s anlægs- og byggepladser i Værløse og Hundested samt ved byggeriet af Kysthusene i Hellerup og på byggepladsen ved Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2021 havde NCC en omsætning på ca. 53 milliarder SEK og 13.000 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.