Nicolinehus står nu og skuer over Aarhus

NCC har netop afleveret Nicolinehus til bygherren Bricks efter et succesfuldt samarbejde om et af Aarhus nye ikoniske bygningsværker. Nicolinehus er i sig selv en lille by i byen og er allerede fyldt med stemning og liv.

Så er et af Aarhus nye vartegn færdigt, og bygherren Bricks har fået overdraget ”nøglerne”. Nicolinehus på Aarhus Ø står nemlig nu med sin smukke og karakterfulde arkitektur og bydelsstemning og skaber sammenhæng mellem den gamle bydel og det nye Aarhus Ø. Byggeriet, der har kostet lige omkring en mia. kr. at bygge, er tilmed afleveret to uger før tid, og er rejst i et rigtigt tæt og tillidsbåret samarbejde mellem Bricks, NCC og Rambøll, NIRAS og Schønherr.

”Jeg er simpelthen så glad for Nicolinehus. Det er en juvel i vores portefølje af byggerier, og vi flytter nu også vores egne kontorer ind i bygningerne. Samarbejdet med NCC har været forbilledligt, og faktisk det bedste vi har haft med nogen entreprenør. Jeg håber brugerne, beboerne og de erhvervsdrivende bliver lige så glade for Nicolinehus,” siger direktør Martin Busk fra Bricks.

Det har været en fornøjelse

Byggeriet af Nicolinehus begyndte i september 2019 og rejser sig nu henholdsvis 11 og 16 etager. Projektdirektør Henrik Korr fra NCC har været med lige fra begyndelsen.

”Nu, hvor vi står og kigger på det færdige Nicolinehus og tænker på forløbet, så vil jeg da godt sige, at det har været en fornøjelse, og jeg er stolt af resultatet. Jeg vil gerne sige tak til Bricks for opgaven, og samtidig vil jeg sende en tak til alle håndværkerne og vores samarbejdspartnere for et rigtigt godt arbejde og ikke mindst samarbejde,” siger Henrik Korr.

Et effektivt byggeri
Byggeriet har hele vejen igennem været meget effektivt, og det er gennemført med fokus på det gode arbejdsmiljø i byggeprocessen. Blandt andet er alle teglfacadeelementerne produceret på fabrik, og vinduerne er monteret på elementfabrikken således, at facaderne blev færdige i takt med, at bygningerne skød op. Det har reduceret mængden af affald, mindsket materialespild og givet et bedre arbejdsmiljø, fordi der ikke skulle stå håndværkere og lægge mursten og montere vinduer højt oppe og i al slags vejr.

Inspireret af midtbyen

Nicolinehus er tegnet af Aart Architects, der har hentet inspiration i midtbyens gamle karréer med deres karakteristiske og robuste røde teglsten. Mellem de to trekantede bygninger er der indrettet fælles gårdhave, nord for byggeriet er en offentlig aktivitetsplads, og både terræn og terrasser er beplantet. Bygherren Bricks har lagt vægt på et kvalitetsbyggeri i en kombination af god arkitektur og høj kvalitet, der sikrer god byudvikling med fokus på menneskers trivsel. Bygherrerådgiver er NIRAS, ingeniørerne er fra Rambøll og landskabsarkitekten er Schønherr.

Fakta

Der er:
Ejerlejligheder: 181 stk.
Gæsteboliger (til ejerlejlighederne): 2 stk.
Lejelejligheder: 60 stk.

Der er i alt 451 parkeringspladser fordelt på de to kælderniveauer (K1: 219 og K2: 232).

Kontorer: ca. 6100 kvadratmeter

Samlet er byggeriet på ca. 64.000 kvadratmeter

Butikker:
Aarhus Ø Apotek
De 4 Årstider (blomsterbutik)
Føtex
Danbolig
Frisør Haarfrüd
Chas E.

Restauranter:
Monk (café/kaffebar)
Letz Sushi
Melværk
Stueetagen i den nordlige bygning kommer til at indeholde en markedshal med 17 stader, der serverer lokalproducerede mad- og drikkevarer af høj kvalitet.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2021 havde NCC en omsætning på ca. 53 milliarder SEK og 13.000 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.