NCC har sat slutspurten ind på stort renoveringsprojekt i Aalborg

I maj 2021 satte NCC gang i arbejdet på en omfattende renoveringssag i Aalborg, hvor 144 boliger gennemrenoveres for ALABU BOLIG.

Nu er der taget hul på slutspurten på projektet, der forventes afsluttet op til sommerferien, hvor de sidste beboere kan flytte tilbage i deres nyrenoverede lejligheder.

Renoveringen af afdelingen er ganske omfattende, og alle boliger bliver brudt ned helt ned til råhuset. 72 boliger renoveres inden for stående rammer. 48 boliger udføres med tilgængelighed, der betyder, at lejlighedsskel ændres. 24 boliger ændres ved omdannelse til boliger i varierende størrelser.

Alt VVS fornyes, der installeres nyt ventilationsanlæg, og alle elinstallationer udskiftes med nyt, og beboerne flytter tilbage i praktisk talt nye lejligheder.

Hvor de to første blokke er renoveret uden at ændre de oprindelige rammer, etableres hele 48 tilgængelighedsboliger i de to sidste blokke, så afdelingen ved renoveringens afslutning vil have otte opgange med elevator.

Udvendigt får boligblokkene også en betydelig opgradering i form af nye facader, nyt tag, ligesom el-, vand- og kloakforsyning fornys.

Alabus afdeling 18 består af fire boligblokke med i alt 24 opgange. NCC gik i gang med renoveringsarbejdet i september 2021, og beboerne, som genhuses under renoveringen, flyttes løbende tilbage til deres boliger på Umanakvej og Ivigtutvej. De første nyrenoverede boliger blev afleveret i marts 2022.

Godt team, gode samarbejdspartnere

NCC har arbejdet med renovering for de nordjyske boligforeninger i over 20 år, og holdet på den aktuelle opgave i afdeling 18 stod også bag renoveringen af Alabus afdeling 10, der blev afleveret i 2019.

Alabus rådgiver D.A.I. A/S har været med hele vejen, og projektet nyder godt af en veletableret samarbejdsrelation, også med ingeniørerne fra EKJ.

”De gode relationer kommer projektet til gode, fordi vi fra første dag kan kaste vores fælles ressourcer i selve projektet,” siger Daniel Hoffmann Kusk, senior projektchef i NCC Building i Nordjylland. ”Vi har haft et super godt samarbejde med vores leverandører og fagentreprenører på sagen. Netop samarbejdet mellem hele teamet af håndværkere, byggeledelsen og rådgiverne har haft stor betydning for at vi når vores fælles mål,” fortæller Daniel Hoffmann Kusk.

Bygherres projektledelse og driftspersonale er også en god samarbejdspartner på projektet, oplever han, især er samarbejdet med driften blevet styrket undervejs på Alabu 18-projektet.

Egenproduktion spiller en vigtig rolle

NCC udfører egenproduktion i form af tømrerarbejder, indvendige betonarbejder og bygningsarbejder. NCC beskæftiger omkring 15 timelønnede ud af pladsens cirka 65 håndværkere. Blandt dem har NCC haft fem tømrerlærlinge på sagen.

”Vores egenproduktion spiller en vigtig rolle på sagen, for det gør os mere fleksible i forhold til at få løst nogle håndværksmæssige opgaver hurtigt, når behovet opstår undervejs i byggeriet,” siger Frank Bo Lassen, områdechef i NCC Building i Nordjylland. ”Vi har primært egne folk på tømrerarbejdet, men også til de indvendige betonarbejder og mindre opgaver med at pudse op, lukke huller, stålarbejder og den slags. Det er virkelig godt at have egne folk til den slags.

Især i renovering er det en fordel, at vi i NCC har egenproduktion i totalentrepriser, fordi produktionen er mere agil ved, at vi har vores egne håndværkere.

Puslespil med beboere i området

Renoveringsprojekter er ofte udfordret af, at der er beboere i området undervejs i processen. Det stiller krav til både beboere og håndværkere, så generne begrænses for begge parter.

”Vi må rose vores bygherre for deres håndtering af det puslespil, som sådan et stort renoveringsprojekt er. Det er ikke kun udflytning, genhusning og tilbageflytning, selvom det jo er en udfordring i sig selv,” siger Frank Bo Lassen. ”Det handler også om at håndtere renoveringen i forhold til de beboere, som bor i området undervejs i projektet. Vi fylder jo en del, når vi rykker ind og går i gang med nedbrydningen, og så skal folk guides til andre parkeringspladser end dem, de plejer at bruge. Sommetider skal beboerne gennem byggepladsen for at komme til p-plads. Det har vi i fællesskab løst rigtig godt.”

De sidste beboere flytter tilbage i hold i henholdsvis maj, juni og juli, så hele renoveringen er afsluttet før sommerferien.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef , Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC’s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter bygge- og infrastrukturprojekter, asfalt og råstofudvinding samt udvikling af erhvervsejendomme. I 2022 havde NCC en omsætning på ca. 54 milliarder SEK og 12.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.