NCC skal opføre nyt svømmecenter i Vrå for Idrætscenter Vendsyssel

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. NCC skal for Idrætscenter Vendsyssel opføre centret i totalentreprise; projektet har en kontraktsum på ca. 120 mio. danske kroner.

Med tilføjelsen af et svømmecenter ønsker bygherre at skabe et tidssvarende og inspir­erende aktivitetshus, der danner ramme om et attraktivt mødested, og hvor der er plads til, at der kan afholdes store og små arrange­menter, koncerter, foredrag, sportsarrangementer og træningslejre.

”Vi har mødt fantastisk opbakning til projektet; vi bygger et af Nordjyllands mest moderne svømmecentre. Nu glæder vi os til samarbejdet med NCC og de øvrige involverede,” siger centerdirektør Alex Rasmussen fra Idrætscenter Vendsyssel.

Det nye svømmecenter skal opføres på den vestlige del af Idrætscenter Vendsyssel grønne areal, delvist hen over en eksisterende opvisnings­bane som flyttes mod øst. Tennisbanerne forbliver på nuværende placering, og der gøres forberedelser til at placere et padeltennisanlæg med to double baner og et holdrum til crossfit.

Caféen/foyer udvides mod nord med udsyn til fodboldbanerne udenfor samt svømmecentrets morskabsbassin og 25 meter bassin indenfor. For at skabe sammenhængskraft i det nye idrætscenter skal der skabes fysisk forbindelse mellem det eksisterende Idrætscenter og det nye svømmecenter.

Gennemtænkt valg af materialer

”Det stiller store krav i alle faser af byggeriet at bygge en svømmehal, da konstruktioner og belastninger på materialer i den type miljø er meget krævende,” siger Jakob Søe Lundgaard, områdedirektør i NCC’s byggeenhed i Nordjylland. ”Det stiller store krav til vores faglige kunnen og kræver kendskab til de kritiske områder i betonarbejdet, og vi glæder os over at få muligheden for igen at udnytte de kompetencer.”

Materialevalget er foretaget ud fra en samlet vurdering af be­hovene for robusthed og driftsvenlighed samt arkitektonisk, miljømæssig og æstetisk værdi. Med andre ord en totaløkonomisk betragtning. Svømmecenterets opføres som en bærende limtræskonstruktion der skaber ro og balance i det store hov­edrum med 25 m. bassin og morskabsbassin.

Tagbelægningen udføres i grå/metalliske metalplader. Den nordlige gavl udføres i glas og med en perforeret sinusplade, der sikrer et optimalt indeklima. Materialevalget er taget på baggrund af gennemprøvede løsninger, der sikrer lang holdbarhed med minimal vedligeholdelse.

Arbejdet begynder i gang til marts 2024, og svømmecentret forventes at stå klar til brug i foråret 2026.

Svømmecentret er tegnet af Arkitektfirmaet Kjaer & Richter. Ingeniørrådgiver på projektet er Brix & Kamp.

NCC har tidligere opført svømmehallen i Gigantium i Aalborg, der ligeledes er tegnet af Kjaer & Richter.

Ordren er på ca. 120 mio. DKK og ordreregistreres under Building Nordics i 3. kvartal 2023.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC’s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC’s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter bygge- og infrastrukturprojekter, asfalt og råstofudvinding samt udvikling af erhvervsejendomme. I 2022 havde NCC en omsætning på ca. 54 milliarder SEK og 12.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.