NCC skal renovere og ombygge tidligere Fog butik i Lyngby

Bygningen, der ejes af PensionDanmark, er kendt som Johannes Fog Designhus. Den skal nu have nyt liv som domicil med eftersyns- og showroomområder for Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Bygningen har indtil for nylig rummet udstilling og salg af nye havemøbler, værktøj og lamper i kendte brands, men frem over skal den rumme alt fra kunst over smykker til våben, når den efter en renovering til foråret åbner som showroom, vurderingssted og kontor, når Bruun Rasmussens Kunstauktioner samler alle kategorier i ét og samme hus. Så kan de frem over modtage kunderne, når de kommer ind med alle typer ting, som de ønsker at få vurderet og måske solgt på auktion.

”Vi ser frem til, at Bruun Rasmussen til august kan flytte ind i attraktive og fremtidssikrede rammer, der forbedrer forholdene for medarbejderne i et sundt indeklima. Vi glæder os til, at alle tankerne og visionerne fra et tæt samarbejde med NCC og Bruun Rasmussen bliver realiseret i en renovering, der kan give de tilfredse lejere, som også er afgørende for at gøre det til en god, langsigtet investering på vegne af vores medlemmer,” siger Mette Munkedal Tange, senior projektchef i PensionDanmark, der ejer bygningen. 

Byggepladsens svar på et spil tetris
NCC fik nøglerne til bygningen den 2. januar, og den 15. august skal den stå klar til overlevering til den nye lejer. Lige nu er nedriverne i gang; den del af opgaven forventes af være afsluttet med udgangen af januar. NCC’s egen el-afdeling er også gået i gang i bygningen.  

”Det er en spændende opgave, som vi skal løse på meget kort tid, så vi har planlagt arbejdet grundigt,” siger Karina Mary Andersen, Projektdirektør fra NCC’s renoveringsenhed.: ”Udfordringen her er, at der er meget lidt plads omkring bygningen, så vi skal sørge for, at alt der tages ned i forbindelse med nedrivningen, hvad enten det er affald eller skal til genbrug, bliver kørt væk med det samme. Man kan næsten sige, at det er byggepladsens svar på et tetris-spil.”

Renoveringsopgaven
Projektet består af seks bygninger i tre etager. Bygningerne er ikke opført samtidigt. Den seneste er fra omkring 2000. Stuen og første sal har været butiksområde, mens 2. sal har rummet kontor og kantine; i alt er der knap 8.000 m2.

Selve bygningerne skal forblive næsten uændret. Der skal nedrives lette indvendige skillevægge og teknikudstyr, og der skal åbnes op i facaden, hvor der i dag er lagerrum, og hvor der frem over skal være kontorer, så der skal være vinduer. Der skal laves nye el-installationer, mens hovedforsyning og eltavler bevares. Der skal installeres ny VVS, ventilation og køl; her genbruges en del rør. Endelig skal der lægges trægulve og natursten i forskellige dele af huset.

”Vi ønsker at skabe et nyt og levende kulturhus i hjertet af Lyngby. Vores vision er at udbygge viden om kunst og antikviteter, og derfor samler vi alle vores fagområder og ekspertise under samme tag. Vi oplever, at den moderne forbruger har en stigende interesse for at blande kunstarter og perioder. En af vores kerneværdier er fornyelse, og derfor ønsker vi at være med til at udvikle, hvordan et internationalt auktionshus ser ud i fremtiden, hvor Lyngby er den perfekte placering for os,” siger Jakob Dupont, administrerende direktør hos Bruun Rasmussen.

Af særlige opgaver i ombygningen er de rum, der skal rumme smykker og ure, som skal forberedes med vand og afløb til afrensningsmaskiner, ligesom dørene skal være lydisolerede og overholde mindst 40 dB. Der skal indrettes et frimærkerum, et våbenrum med særlig sikring og et vinrum, der skal etableres som svalerum med en konstant max. temperatur på 12 grader.

Arbejdet begyndte den 2. januar og forventes afleveret midt i august. Renoveringen bogføres i første kvartal 2023 under Building Nordics.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC’s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC’s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2021 havde NCC en omsætning på ca. 53 milliarder SEK og 13.000 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.