NCC har sat slutspurten ind på stor renoveringssag i Albertslund

I februar 2020 underskrev NCC kontrakten på sin til dato største renoveringssag med Vridsløselille Andelsboligforening og BO-VEST, og kort derefter efter var skurbyen på plads og nedriverne i gang med de første boliger.

Arbejdet begyndte med renoveringen af fem referenceboliger, hvor teamet lærte bygningerne at kende og udførte førstegangsproduktioner med materialer og metoder for at komme frem til den løsning, der siden er brugt på alle de øvrige huse for at opnå en ensartet høj kvalitet.

Siden har projektet kørt som på skinner, og holdet har afleveret fire-fem boliger om ugen.

I første uge af februar 2023 kunne holdet fejre, at den sidste tagkassette var monteret i det sidste kvarter, Hjulets kvarter, hvor der nu kun mangler renoveringen af 59 huse før endelig aflevering.

”Det har været et fantastisk forløb, hvor samarbejdet mellem beboere, rådgivere, entreprenør og BO-VEST har været helt i top. Boligerne afleveres oftest i en rigtig høj kvalitet og altid til tiden. Især sikkerheden i tidsplanen har vi alle nydt godt af – ikke mindst hos vores genhusningsteam, som har stået overfor en kæmpe genhusningskabale, hvor mindre forsinkelser kunne få hele korthuset til at vælte,” fortæller Peter Føhrby Nybom, seniorprojektleder hos BO-VEST. ”Tak til NCC for et rigtig godt samarbejde, som vi indledte helt tilbage i 2016, da første fase af gårdhusrenoveringen i Albertslund Syd begyndte.”

En stor del af arbejdet udføres af NCC’s egenproduktion. Det gælder blandt andet jord og kloak, beton, tømrer- og el-arbejde, ligesom det også er NCC’s egne landmålere, der har været på sagen.

Undervejs har der i perioder været arbejde i gang på over 130 boliger ad gangen i forskellige etaper mellem nedrivning og slutmaling, så det er en opgave, der stiller store krav til byggeledelsens overblik over projektets fremdrift.

”Vi har haft et super godt samarbejde med vores leverandører og fagentreprenører på sagen. Netop samarbejdet mellem hele teamet af håndværkere, byggeledelse og rådgivere har haft stor betydning i at nå vores fælles mål,” fortæller Oliver Ree Deleuran, som er produktionschef i NCC’s renoveringsenhed.

Hver enkelt bolig har egen manual
Det er en kompleks byggesag, for selvom der er tale om over 500 udvendigt ens gårdhavehuse, så betyder et omfattende tilvalgskatalog, at beboerne fra hus til hus kan vælge mellem en lang række tilvalg, der eksempelvis spænder fra køkkentype/farve, til gulvtype over i valg af planløsning.

”Man skal virkelig holde tungen lige i munden, så alle får netop det, de har ønsket,” siger Oliver Ree Deleuran. ”I hver eneste bolig har der ligget en manual, der har beskrevet de tilvalg, der er foretaget for lige netop den bolig.”

Nu går slutspurten ind på sagen, som blev sat i gang for tre år siden. Den planlagte aflevering siger juli, men grundet løbende optimeringer og skarpt fokus, bliver den sidste bolig afleveret i april. To måneder før tid.

Holdet på opgaven stod også bag renoveringen af de næsten 500 gårdhavehuse i Albertslund Syd, og de har taget alle de gode erfaringer med fra det projekt, så de har kunne udføre arbejdet effektivt og i høj kvalitet. Når den aktuelle opgave afleveres, står et nyt projekt for BO-VEST – Blokland – klar lige rundt om hjørnet til udførsel.

Renoveringen udføres for BO-VEST og Vridsløselille Andelsboligforening i samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten ApS og Wissenberg A/S.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter udvikling af erhvervsejendomme, bygge- og infrastrukturprojekter, samt asfalt og råstofudvinding. I 2022 havde NCC en omsætning på ca. 54 milliarder SEK og 12.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.