Bolig nr. 1.005 renoveret af NCC i Albertslund

Et stærkt team fra NCC’s renoveringsenhed har gennemført to store projekter lige efter hinanden i samme område i Albertslund, og har på seks år renoveret over 1.000 almene boliger for BO-VEST. Et tredje projekt, Blokland, er netop startet op.

Sidste bolig er afleveret i Hjulets kvarter, og renoveringsholdet har dermed to gange i træk afleveret cirka 500 nyrenoverede boliger før tid.

Beboerne i de flere end 500 boliger er over de seneste tre år flyttet tilbage i deres nyrenoverede boliger i BO-VEST’s afdelinger Vridsløselille Andelsboligforening 4Syd og 4Nord.

Her har beboerne haft mulighed for at vælge mellem en lang række tilvalg til netop deres bolig, og det har bidraget til at gøre renoveringen af de over 500 i udvendigt ens gårdhavehuse til en meget kompleks byggesag.

”Det kræver nogle gode processer og et godt hold at håndtere det meget komplekse tilvalgsprogram,” siger Oliver Ree Deleuran, der er produktionschef i NCC Buildings renoveringsenhed. ”Vi har haft et meget tæt samarbejde med rådgiver, som har haft plads ved siden af os på kontoret i skurbyen, så vi har sikret, at beboerne har fået udført de rigtige variationer i deres boliger.”

Renoveringen giver området et løft
I 1960’erne blev der i Albertslund Syd opført 1.005 gårdhuse, fordelt på tre afdelinger. Senest har NCC renoveret boligerne i afdeling 4Nord og 4Syd, i daglig tale kaldet VA4 Syd og VA4 Nord, der samlet omfatter 505 gårdhuse.

Renoveringen af de mange boliger i Albertslund Syd har givet hele boligområdet et betragteligt kvalitetsløft.

”Det har været et fantastisk forløb, hvor BO-VEST’s samarbejde med rådgivere, entreprenør og beboere har været helt i top. Boligerne er undervejs afleveret i en rigtig høj kvalitet og altid til tiden. Især sikkerheden i tidsplanen har vi alle nydt godt af – ikke mindst hos vores genhusningsteam, som har stået med den store genhusningskabale, hvor selv små forsinkelser kunne have fået korthuset til at vælte,” siger Peter Føhrby Nybom, seniorprojektleder hos BO-VEST. ”Stor tak til NCC for et rigtig godt samarbejde helt tilbage fra 2016, da vi satte første fase af gårdhusrenoveringen i Albertslund Syd i gang.”

Afleveret to måneder før tid
For til fulde at udnytte de gode erfaringer fra den tidligere renovering i naboområdet, valgte NCC at sætte et hold med mange gengangere fra det projekt, der blev afleveret til BO-VEST og Albertslund Boligforening i 2019. Det gælder både NCC’s egne folk og en række af underentreprenørerne.          

”Der har været en god synergi på både entreprenør- og rådgiversiden, til trods for forskelligheden, der alligevel har været i projekterne,” siger Oliver Ree Deleuran.

Oliver forsætter: ”På trods af vi igennem de 3 år har været igennem corona, leveranceudfordringer og krig i Ukraine, ender vi med at aflevere denne kæmpe renoveringssag over 2 måneder før tid. Det gør vi på baggrund af det gode samarbejde med bygherre, driftfolk, rådgivere, håndværkere.”

Gårdhavehusene i VA4 har blandt andet fået nye gulve med gulvvarme, nye tage, nye haver/hegn – og som en væsentlig opgradering, der ikke er synlig for øjet, har området fået helt nye kloakker. Den gennemgribende renovering betyder, at beboerne vil flytte tilbage i boliger, som på enhver måde lever op til de krav, man måtte have til en moderne bolig, både med hensyn til planløsning, komfort og energiforbrug.

Øvrige parter i projektet er Wissenberg som totalrådgiver, mens Vandkunsten er arkitekt.

NCC’s erfarne renoveringshold pakker nu hjelme, værktøj og skurby og flytter nogle få hundrede meter, hvor et nyt stort projekt for Bo-Vest venter, når Bloklands 303 boliger skal gennem renovering over de kommende år.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC’s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC’s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter bygge- og infrastrukturprojekter, asfalt og råstofudvinding samt udvikling af erhvervsejendomme. I 2022 havde NCC en omsætning på ca. 54 milliarder SEK og 12.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.