Nu er træet kommet til WoodHub i Odense

Byggeriet af Danmarks største kontorhus med bærende konstruktioner i træ begynder en ny fase. Træsøjlerne og dækkene er nemlig begyndt at ankomme til byggepladsen.

Så kom de første træsøjler og etagedæk til byggeriet af landets største kontorhus i træ. Med lastbil fra Østrig er ankommet 18 tons søjler og bjælker og 48 tons etagedæk til byggepladsen.

”Vi har glædet os som små børn, så det er bare fantastisk at se træet komme; nu er vi rigtigt i gang. Det her bliver jo et ikonisk byggeri, og vi vil se det rejse sig i takt med, at træet ankommer, for vi monterer nærmest direkte fra lastbilerne,” siger Lars Ørvad Nielsen, sektionsdirektør i NCC Building i Vest.

Formålet med at bygge i træ har fra Bygningsstyrelsens side været at påvirke byggebranchen, så træ kommer til at spille en større rolle i fremtidens byggeri.

”Bygningsstyrelsens udbud med krav om bærende konstruktioner i træ er ganske visionært, og det vil helt sikkert både skabe ny opmærksomhed og viden om træ som byggemateriale. På den måde vil projektet være med til at flytte branchen mod i højere grad at vælge at bygge i træ, så det bliver mere naturligt at tænke træ som et alternativ og supplement til de mere traditionelle byggematerialer som stål og beton,” siger Kristian Fuglsang, projektchef i Bygningsstyrelsen.

Bygningsstyrelsen lægger vægt på, at det kommende kontorhus understøtter værdier som tilgængelighed og åbenhed. Fællesfaciliteterne sørger for, at husets brugere færdes i et hus med en særlig stemning. Det hele bliver hjulpet på vej af trækonstruktionerne, som i videst muligt omfang skal være synlige.

Det er Danmarks hidtil største træsatsning med plads til 1.600 mennesker, som skal arbejde i de otte statslige institutioner, der flytter ind. Kontorknudepunktet bliver på seks etager og kommer til at sætte helt nye standarder for byggeri herhjemme. Kontorhuset kaldes allerede nu for et fyrtårn for træbyggeri i stor skala.

FAKTA
Der er i første omgang ankommet 60 elementer i form af søjler og bjælker svarende til 40 kubikmeter færdigt træ på 18 tons. Dertil 48 tons etagedæk svarende til ca. 100 kubikmeter træ.

Både limtræet til søjlerne og etagedækkene er lavet af gran.

Det leveres af HESS Timber GmbH, der er en del af HASSLACHER Group og er samlet af træ fra enten Østrig, Tyskland, Slovenien, Italien, Tjekkiet, Slovakiet, Finland, Sverige eller Norge.

NCC er totalentreprenør, C.F. Møller Architects har tegnet huset og Artelia er rådgivervirksomhed på det. Bygningen bliver på 31.000 kvadratmeter i seks etager og plads til 1.600 medarbejdere.

Arbejdet forventes afsluttet i første halvdel af 2025.

Læs mere på www.woodhub.dk

Alle fotos kan frit benyttes i pressesammenhæng.

For yderligere information kontakt venligst:
Carl Johan Corneliussen, Pressechef, Tlf.: 26152127, E-mail: carcor@ncc.dk

NCC´s pressetelefon +45 41 70 49 09 samt NCC’s Mediabank

Om NCC. NCC er en af de førende entreprenørvirksomheder i Norden. Med udgangspunkt i sin ekspertise inden for ledelse af komplekse byggeprocesser, bidrager NCC positivt inden for det byggede miljø for både kunder og samfund. Vores forretning omfatter bygge- og infrastrukturprojekter, asfalt og råstofudvinding samt udvikling af erhvervsejendomme. I 2022 havde NCC en omsætning på ca. 54 milliarder SEK og 12.500 ansatte. NCC’s aktier er noteret på Nasdaq Stockholm.